Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mer stödpengar till tennisspelare

Tennis • Publicerad 19 maj 2020
Internationella tennisförbundet vill gå in med mer stödåtgärder för lågt rankade spelare. Arkivbild.
Internationella tennisförbundet vill gå in med mer stödåtgärder för lågt rankade spelare. Arkivbild.Foto: Francois Mori/AP/TT

För en tid sedan gick tennisorganisationerna samman för att hjälpa runt 800 lågt rankade spelare som hamnat i ekonomisk kris när de inte längre har några turneringar att spela som de kan tjäna pengar i.

Men det stödpaketet på motsvarande cirka 60 miljoner kronor räcker inte anser Internationella tennisförbundet (ITF), som nu ska satsa på egna stödåtgärder. Dessa ska gå till spelare som inte omfattas av den andra hjälpen, spelare som är rankade mellan 501 och 700 på världsrankningen. De spelar normalt på ITF-touren som har tävlingar för spelare som är på väg från juniortouren till de större proffstourerna, eller som behöver förbättra sin rankning för att kunna nå ATP- och WTA-tourerna.

Annons

"Vi gör allt i vår makt för att talangfulla spelare som går ITF-vägen ska få den hjälp de behöver för att kunna fortsätta att utvecklas under den här osäkra tiden", säger ITF-ordföranden David Haggerty i ett uttalande.

Beslut om åtgärderna ska tas på ITF:s styrelsemöte den 2 juni.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons