1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

McIlroy prickade pappa

Golf • Publicerad 9 april 2021
Rory McIlroy under torsdagens runda på Augusta National.
Rory McIlroy under torsdagens runda på Augusta National.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Rory McIlroy har tagit många stora segrar, men US Masters har han aldrig vunnit – och det ser inte ut att bli någon grön segerkavaj i år heller. Efter första dagen ligger nordirländaren långt ner i listan med sina fyra slag över par.

Kanske hade det blivit ett slag mindre om inte pappa stått i vägen på det sjunde hålet. Efter ett utslag in bland träden till vänster försökte McIlroy med en draw nå green, men bollen fick aldrig någon riktig vänsterskruv och träffade i stället en av de få tillåtna åskådarna på smalbenet.

Inte vilken åskådare som helst – utan Gerry McIlroy, far till den fyrfaldige majorvinnaren. Pappa McIlroy klarade sig utan större skador och skämtade om att han skulle be om en autograf av stjärnan.

– Han behöver bara lägga lite is på benet, jag kan signera en påse frusna ärtor om han vill, skrattade McIlroy efter sin runda, innan han lite mer bekymrat konstaterade att han gjort sin sämsta inledningsrunda på US Masters hittills i karriären.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.