Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Marockos match skjuts upp efter jordbävningen

Marockos kvalmatch till Afrikanska mästerskapen, mot Liberia, skjuts upp på grund av jordbävningen som skördat mer än 1 000 människoliv.
Fotboll • Publicerad 9 september 2023
Marockos VM-lag inför bronsmatchen mot Kroatien, som man förlorade. Nu blir det ingen match mot Liberia på grund av jordbävningen.
Marockos VM-lag inför bronsmatchen mot Kroatien, som man förlorade. Nu blir det ingen match mot Liberia på grund av jordbävningen.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Matchen skulle ha spelats i Agadir i kväll. Det är oklart när matchen ska spelas. Marocko, som skrällde och gick till VM-semifinal i Qatar i fjol, är redan klart för Afrikanska mästerskapen i Elfenbenskusten i januari.

Gambias fotbollslandslag befann sig i Marrakech, inför söndagens kvalmatch mot Kongo, under jordbävningen.

Annons

– Det kändes som det höll på i evigheter. Det var skrämmande. Väggarna skakade och saker föll ner från väggar och tak. När det stannade av rusade jag för att kolla att de andra i laget också lämnat sina rum, säger förbundskaptenen Tom Saintfiet.

Alla undkom utan skador.

Gambia har problem med sin hemmaarena och kvalmatchen mot Kongo är därför planerad att spelas i Marrakech i Marocko på söndagen. Inga beslut är ännu tagna om matchen kan genomföras.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons