Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Månadslång turnering för Marta i USA

Fotboll • Publicerad 27 maj 2020
Marta och hennes spelarkollegor i USA börjar säsongen med en månadslång cup i slutet av juni. Arkivbild.
Marta och hennes spelarkollegor i USA börjar säsongen med en månadslång cup i slutet av juni. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Den amerikanska damfotbollsligan, NWSL, kommer att börja säsongen med en månadslång cup i Utah för sina nio lag.

Cupen kommer att spelas mellan den 27 juni och 26 juli och omgärdas av omfattande säkerhetsföreskrifter och testprogram. Ingen publik kommer att släppas in på matcherna. Enligt NWSL kommer samtliga spelare och ledare att testas 48 timmar innan avfärd till Utah och sedan genomgå fortlöpande tester under turneringen.

Annons

Utah Royals, ett av nio lag i ligan, står som arrangör och kommer att skapa en "NWSL-by" för boende, träning och match.

Den amerikanska proffsligan, där Sverigebekanta brasilianskan Orlando-spelaren Marta är en av stjärnorna, skulle egentligen ha börjat i april, men har försenats av coronapandemin.

De nio lagen kommer att spela fyra matcher vardera i ett gruppspel och sedan kommer de åtta lagen att gå till slutspel där det blir utslagning.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons