Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Målskillnad kan skicka Portugal till VM

Portugal kopplar ett litet grepp om direktplatsen till VM i sin grupp. 0–0 mot Irland räckte för att Ronaldo och co skulle ta sig upp i toppen av grupp A, men det är inte någon betryggande ledning inför kvalets sista match.
Fotboll • Publicerad 11 november 2021
Cristiano Ronaldos Portugal har ett litet övertag på Serbien.
Cristiano Ronaldos Portugal har ett litet övertag på Serbien.Foto: Peter Morrison/AP/TT

Kampen om VM-platsen i grupp A står sedan länge mellan Portugal och Serbien. Ett av lagen kommer att gå direkt till VM, medan det andra förpassas till playoff i vår.

Portugal hade chansen att gå upp i ensam gruppledning, vid seger mot Irland. Men trots flera chanser för Cristiano Ronaldo, blev det inget mål för portugiserna. När Pepe dessutom fick syna det röda kortet efter att ha fått sin andra varning, handlade det mer om att bevaka resultatet och inte tappa greppet om VM-platsen till Serbien.

Lagen ligger just nu på samma poäng men Portugal har ett fyra mål stort övertag på Serberna inför ödesmatchen på söndag. Om två lag hamnar på samma poäng är den första faktorn som avgör nämligen målskillnad. Portugal har +12 medan Serbien har +8.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons