Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Malmö vann efter målexplosion: "Han blir Neymar"

Malmö FF besegrade Sundsvall och stärkte sina aktier i den allsvenska toppstriden.
Men samtidigt klev succévärvningen, den allsvenska assistkungen Moustafa Zeidan, av skadad.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2022
Malmö vann över Sundsvall.
Malmö vann över Sundsvall.Foto: Andreas Hillergren/TT

Han gjorde sin åttonde assist för säsongen och var kreatören på Malmö FF:s mittfält. Moustafa Zeidan har sedan övergången från Sirius snabbt tagit en viktig roll i Malmö FF. Framspelningen till Veljko Birmancevic innebar Ziedans femte målgivande passning på fyra allsvenska matcher för de regerande mästarna.

Därför fanns det trots 3-1-segern en viss oro bland de himmelsblå. Inte minst med tanke på torsdagens Europa League-kval mot turkiska Sivasspor.

Annons

I den 60 minuten gick nämligen mittfältaren ut skadad. Men efteråt kom Zeidan själv med lugnande besked.

TT: Blir det spel på torsdag?

– Det tror jag, det är det jag siktar på. Men vi ska undersöka det.

– Jag landade på sidan av ryggen och tappade andan. Sedan kände jag lite i ljumsken också. Jag tror inte det ska vara någon fara.

Även tränaren Andreas Georgson är optimistisk.

– Han har väldigt snabbt flyttat in och hittat relationer med lagkamraterna, vilket är väldigt imponerande både från hans och lagets sida. Sedan är truppen byggd på ett sätt som gör att det finns andra som går in om inte han kan spela.

Zeidans framspelning var hans åttonde i allsvenskan i år. Med det är han bäst i serien.

– I dag borde jag gjort mål också. Vi har kvalitetsspelare på alla positioner, så det är ingen chock att det blir en del poäng direkt. I och med att jag kom från en bra period i Sirius så räknade jag med att jag skulle ta plats och erbjuda något som de andra inte hade. Det är ju så: de har något jag inte har och jag kanske har något som de saknade. Det gäller att komplettera varandra bra, och det tycker jag vi gör, säger Zeidan.

2–0 gjorde Isaac Kiese Thelin när han tog vara på Erdal Rakips frispelning, och tre minuter senare var det dags igen när anfallaren spelades fram av den tidigare Sundsvallsspelaren Eric Larsson.

– Han blir Neymar där ute. Jättefint förarbete av Eric på kanten. För mig är det skönt att göra mål. Det är alltid viktigt för en anfallare att göra mål och jag hoppas att det blir fler, sa Isaac Kiese Thelin.

Annons

Zeidan var inte ensam om att lämna plan i förtid. Mittbacken Lasse Nielsen byttes ut i paus. Georgson förklarar:

– Lasse är nog den som spelat flest minuter för oss den här säsongen. Därför upplevde vi att han och Dennis (Hadzikadunic) delade på matchen. Det har inte specifikt med torsdagens kval att göra utan mer säsongen som helhet. Det är superkomprimerat i år och vi har två matcher i veckan under flera månader.

Hemmalagets spelövertag var om möjligt än starkare i den andra halvleken och chanserna avlöste varandra. Därför kom Saku Ylätupa 3-1 som en blixt från blå himmel.

Fler mål blev det inte och de tre poängen stannade i Malmö. Men vilka nyckelspelare som finns med mot Sivasspor. Det får framtiden utvisa.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons