Förlängde tunga sviten i Rydströms comeback

Inte ens en comebackande Henrik Rydström lyckades bryta förbannelsen.
Kalmars 0–0 mot Östersund innebär att att den vinstfria sviten hemma på Guldfågeln arena snart är två år lång.
Fotboll • Publicerad 12 april 2021
Mötet mellan Kalmar och Östersund slutade 0–0.
Mötet mellan Kalmar och Östersund slutade 0–0.Foto: Patric Söderström/TT

Klubbikonen Henrik Rydström är tillbaka i Kalmar för att vända den tunga perioden där klubben tvingats till negativt kvalspel två säsonger i rad.

Han hoppades nog också kunna säkra den första segern hemma på Guldfågeln sedan den 11 maj 2019 när man besegrade Helsingborg med 1–0, men den allsvenska premiären mot Östersund blev en mållös historia.

Inget som överraskade nämnvärt då Östersund (27 mål) och Kalmar (30 mål) var de lag som gjorde minst mål av alla lag i herrallsvenskan under fjolårssäsongen.

Det började dock bra för hemmalaget Kalmar som tog kommandot direkt i matchen och dominerade bollinnehavet fullständigt. Men Östersund försvarade sig väl och släppte inte till några målchanser.

Strax innan paus råkade Kalmar ut för ett tungt avbräck när yttermittfältaren Jonathan Ring, som vänt tillbaka efter tre säsonger i Djurgården, tvingades utgå skadad. Han byttes mot Oliver Berg som anslutit från Gif Sundsvall.

I den andra halvleken flyttade Östersund fram positionerna något och skapade allt mer – främst genom Blari Turgott och inbytte Nebiyou Perry som hotade i djupled.

Men målen uteblev och lagen fick till slut dela på poängen.

– Vi tog över allteftersom och är nöjda. Vi kommer att bli svårslagna i år och ska se till att ta våra poäng, säger Östersundstränaren Amir Azrafshan till Discovery.