Målfest i Borås – obehagliga scener på läktaren

Topplaget Häcken spelade 4–4 mot Elfsborg. Hisingslaget tappade därmed viktiga poäng i toppstriden. Matchen avslutades med obehagliga scener, efter ett sjukdomsfall, på läktaren.
Fotboll • Publicerad 31 juli 2022
Alexander Jeremejeff gjorde hattrick när Häcken kryssade mot Elfsborg.
Alexander Jeremejeff gjorde hattrick när Häcken kryssade mot Elfsborg.Foto: Adam Ihse/TT

Båda lagen inledde matchen enligt devisen "anfall är bästa försvar". Redan efter fem minuter tog hemmalaget Elfsborg ledningen. Häcken-backen Johan Hammar bröstade ett inspel från vänster i eget mål.

I den 7:e minuten replikerade Häcken genom Alexander Jeremejeff som vackert placerade in 1–1 med ett direktskott.

Minuten senare tog Elfsborg tillbaka ledningen. Sveinn Aron Gudjohnsen chippade fram bollen till Rasmus Alm som på volley hittade det bortre krysset.

Målfest

Efter knappt 20 minuter spelade åkte Häcken på ett bakslag. Yttern Ali Youssef, som nyligen kom tillbaka från en skada, tvingades kliva av. Detta efter att, utan närkontakt, ha tagit sig för knät. Han ersattes av Oscar Uddenäs.

Därefter bytte lagen chanser med varandra, men utan att hitta målnätet. Således gick lagen till pausvila vid ställningen 2–1 Elfsborg.

Strax efter paus kom kvitteringen. Elfsborgs finländske mittback Leo Väisänen passade bollen, till synes ostörd, i eget mål.

I den 50:e minuten var vändningen fullbordad. Jeremejeff utnyttjade ett passivt hemmaförsvar och skickade in 3–2.

Elfsborg gav inte upp och fick omgående utdelning för sitt slit. Gudjohnsen knorrade vackert in 3–3, lågt vid bortre stolpen.

Hattrick av skyttekungen

Målkavalkaden tog inte slut där.

I den 83:e minuten fullbordade Jeremejeff sitt hattrick när han, efter en tilltrasslad situation, stötte in bollen från nära håll.

Fem minuter senare kvitterade inhopparen Jacob Ondrejka till 4–4, med ett hårt avslut som gick stolpe in.

På tilläggstid fick matchen ett annorlunda avslut. Efter ett olycksfall på läktaren, som ledde till ett långt avbrott där både sjukvårdspersonal och spelare hjälpte till, vädjade båda lagens tränare till domaren Mohammed Al-Hakim att avsluta matchen – så blev det också.

Vad som hände på läktaren, och olycksfallets utgång är ännu inte klargjort.

Elfsborgs spelare och ledare valde efter matchen att inte ställa upp på intervjuer, med anledning av olycksfallet.

– Jag överlåter till den medicinska personalen att kommentera detaljer. Men det var en på Elfsborgs-sektionen som fick ett anfall som såg oroväckande ut. Man fick rätt personal på plats och jag hoppas verkligen det gick bra, säger Per Mathias Høgmo, Häckens tränare, i Discovery+.

Elfsborg och Häcken fick därmed dela på de tre poängen. Resultatet innebär att Häcken hittas på andraplats i tabellen, en poäng efter ledarna Djurgården.