Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lyon gör ny rättssak av ligabeslutet

Fotboll • Publicerad 25 maj 2020
Lyon och dess ordförande Jean-Michel Aulas ger sig inte. Klubben vill att Ligue 1 ska spelas klar. Arkivbild.
Lyon och dess ordförande Jean-Michel Aulas ger sig inte. Klubben vill att Ligue 1 ska spelas klar. Arkivbild.Foto: Laurent Cipriani/AP/TT

Ligue 1 ställdes in för resten av säsongen och det kan Lyon inte släppa. Nu ämnar klubben föra ärendet till högsta juridiska instans och bollen hamnar i så fall hos Conseil d’État, vars närmaste svenska motsvarighet är Regeringsrätten.

Den högsta förvaltningsdomstolen är Lyons sista hopp sedan en domstol i Paris avslagit klubbens överklagan. Lyon går emot ligaledningens beslut den 30 april om att inte spela färdigt säsongen.

Annons

När coronapandemin stoppade spel i mars låg Lyon på sjunde plats och utanför en placering som ger spel i Europa League.

Jean-Michel Aulas, Lyons ordförande, har även skrivit till den franska regeringen och bett den om stöd för att ompröva beslutet att ställa in ligan.

Även Amiens planerar att gå hela den juridiska vägen. Klubben flyttas ned som en konsekvens av att ligan inte spelas klar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons