Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Löparstjärnor varnas inför New Delhi-maraton

Löpning • Publicerad 27 november 2020
Världsrekordhållaren Brigid Kosgei är anmäld till halvmaratonloppet i New Delhi. Arkivbild.
Världsrekordhållaren Brigid Kosgei är anmäld till halvmaratonloppet i New Delhi. Arkivbild.Foto: Richard Heathcote/AP/TT

Läkare varnar elitlöparna och säger att de tar en stor hälsorisk om de ställer upp i halvmaratonloppet i New Delhi i Indien på söndag.

– Man är självmordsbenägen om man springer loppet i år. Vi har så höga nivåer av luftföroreningar och det är stor risk att smittas av coronaviruset, säger läkaren Arvind Kumar, och får medhåll av Randeep Guleria.

Annons

– På grund av de höga nivåerna av luftföroreningar kan träning utomhus förvärra underliggande lungproblem. Även om du är elitlöpare kan det påverka lungorna.

New Delhi räknas till en av de mest luftförorenade städerna i världen. Och där har mer än 500 000 människor smittats av coronaviruset.

En av elitlöparna är den regerande världsrekordhållaren i maraton, kenyanskan Brigid Kosgei.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons