Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Locket på om Eric Larssons MFF-framtid

Det ryktas om en övergång till grekiska OFI Kreta.
Efter Malmö FF:s seger mot Gif Sundsvall firade Eric Larsson vilt med hemmafansen – men ville inte bekräfta någon övergång.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2022
Malmö FF:s Eric Larsson.
Malmö FF:s Eric Larsson.Foto: Andreas Hillergren/TT

Termometern klättrade upp mot 30 grader, solen sken och Eric Larsson spelade fotboll framför hemmafansen. Men alla som bevittnade scenerna efter 3–1-segern mot Larssons tidigare klubb Gif Sundsvall kan nog skriva under på att det såg ut som en avskedsföreställning.

– Ja, och solen sken och min fru var på plats. Jag tackar bara för tre poäng och stödet i dag. Det var en härlig söndag.

Annons

Ytterbacken som kom till MFF från Sundsvall 2018 har blivit en av klubbens riktiga trotjänare. Framför allt har han gjort sig populär med sitt ihärdiga springande och kämpande.

Neymar

Men på söndagen menade lagkompisen Isaac Kiese Thelin att Eric Larsson förvandlades till Neymar. Det var i alla fall den brasilianske fotbollsspelaren han påminde om när han dribblade sig fram på vänsterkanten och spelade in till anfallaren som kunde stöta bollen i mål.

– Jag var en-mot-en och backen öppnade lite på utsidan, samtidigt som jag vet att de inte vågar sparka så mycket i straffområdet. Jag försökte borra mig fram och det gick vägen.

Innan matchen var över hade Eric Larsson också ett rykande distansskott i ribban.

Locket på

Om det nu var en avskedsföreställning så bjöd ytterbacken på en show värd namnet.

Men från både klubb och spelare var det alltså locket på.

– De sista två veckorna har Eric varit otroligt duktig på träning, och det har belönats med speltid, säger interimtränaren och sportchefen Andreas Georgson innan han då Martin Olson saknats skadad kommenterar frågan om huruvida klubben kan komma att stoppa Larssons övergång.

– Klubben går alltid först, och den linjen vi väljer tillsammans är viktigast. Sedan får vi väga in individen och hans situation.

Varken Georgson eller Larsson ville svara på om i fall han finns med i truppen till torsdagens Europa League-kval mot Sivasspor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons