Cavani i huvudrollen när United vände

Han hade en boll inne – som dömdes bort. Men Edinson Cavani slutade inte där. 34-åringen var inblandad i så gott som allt när Manchester United vände 0–1-underläge borta mot Tottenham till seger med 3–1.
Fotboll • Publicerad 11 april 2021
Edinson Cavani var högst delaktig i Uniteds seger mot Tottenham – bland annat genom ett snyggt nickmål.Foto: Adrian Dennis/AP/TT

Tottenham såg efter en halvlek ut att kunna ordna tre viktiga poäng i kampen om en Europaplats bland Premier League-lagen. Visserligen var det gästande tabelltvåan Manchester United som fick in första bollen i mål i den 33:e minuten. Paul Pogba, en av matchens giganter, spelade fram en djupledslöpande Edinson Cavani som sköt in bollen mellan benen på Hugo Lloris. Målet tillkom dock inte helt utan kontroverser. Scott McTominay hade i en sekvens strax tidigare träffat Son Heung-Min med handen i ansiktet, och efter VAR-granskning dömdes målet bort.

I stället skulle Tottenham ta ledningen drygt fem minuter senare genom just Son Heung-Min. Efter ett fint klapp klapp-spel letade sig bollen fram till sydkoreanen vid bortre stolpen som enkelt kunde lägga in 1–0.

Men United skulle inte lämna mötet mållöst – inte heller Cavani. Gästerna lyfte sitt spel efter paus och 1–1 låg i luften. I den 57:e minuten släppte Lloris retur på Cavanis avslut – en retur som Fred dunkade in från nära håll.

Och Cavani fortsatte att spela en huvudroll i matchen, i den 79:e minuten såg den uruguayanske stjärnan till att United fullbordade vändningen genom att nicka in Bruno Fernandes inlägg. 19-årige Mason Greenwood hann även göra 3–1 på tilläggstid.

Tottenham är sjua i tabellen, sex poäng bakom West Ham på den åtråvärda fjärdeplatsen, medan United parkerar på andra plats.

Blev dramatiskt

Just West Ham tog tre tunga poäng i kampen om den där Champions League-platsen. Leicester besegrades med 3–2 – mycket tack vare ett Manchester United-lån i toppform.

I januari lånades Jesse Lingard ut från Manchester Uniteds frysbox till värmen i West Ham, och Lingard har tackat genom att vara vara en nyckelpjäs i London-lagets offensiv.

Något 28-åringen fortsatte med mot Leicester.

Han gjorde 1–0 i 29:e minuten och följde upp med att bredsida in 2–0 i slutet av första halvlek. Därmed har Lingard gjort åtta mål och fyra assist på nio ligamatcher sedan ankomsten till West Ham.

I början av andra halvlek satte Jarrod Bowen 3–0, men Leicester gav sig inte. Bortalaget reducerade två gånger om genom Kelechi Iheanacho, först i 70:e minuten och sedan i första tilläggsminuten.

Men en kvittering blev det aldrig utan West Ham vann med 3–2. West Ham är nu uppe på fjärde plats i tabellen med 55 poäng och sju matcher kvar att spela, en poäng bakom just Leicester som är trea.

Vändning av Newcastle

Arsenal klättrade i och med sin 3–0-seger borta mot tabelljumbon Sheffield United upp till nionde plats i tabellen. Alexandre Lacazette blev tvåmålsskytt och anfallarens första fullträff var kvällens läckraste efter ett snabbt väggpassningsspel som avslutades med Daniel Ceballos klack fram till fransmannen som avslutade kliniskt.

Newcastle har inte samlat trepoängare på hög den senaste tiden, men i bortamötet med Burnley lyckades laget vända 0–1 till seger med 2–1. Matchvinnare: Inhopparen Allan Saint-Maximin först assisterade Jacob Murphy till en kvittering och sedan själv satte slutresultatet.

Emil Krafth satt på Newcastles bänk hela matchen.