Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lindgren om depressionen: "Väldigt mörker"

Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren berättar nu om de två senaste tuffa åren – med svår coronasjukdom och depression.
Speedway • Publicerad 12 april 2022
Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren har kämpat sig igenom svår coronasjukdom och depression. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Problemen började redan våren 2020 då Lindgren fick covid-19.

– Jag blev otroligt sjuk och var liggande i tre månader. Sen blev ju säsongen förskjuten och jag kunde ändå kämpa igenom det skapligt, säger han till Nerikes Allehanda.

Annons

Ett knappt år senare blev han coronasjuk igen.

– Då låg jag i två månader och förstod inte vad som hände. Jag tog läkarhjälp och det visade sig att jag hade skador på lungorna. Jag fick medicin för det, men för andra året i rad försvann försäsongen. Efter den vevan repade jag mig aldrig heller, så jag kunde inte träna eller göra någonting. Jag var helt slut mellan matcherna och kunde ligga i sängen i tre dagar efter en match. Jag tog mig knappt upp och jag bävade för nästa match hela tiden.

Trots problemen lyckades Lindgren köra hem karriärens andra individuella VM-medalj 2020 och en femteplats i GP-serien 2021.

Men i oktober i fjol meddelade Lindgren att säsongen var över. Han mådde inte bra, varken mentalt eller fysiskt.

– Jag var nere i ett väldigt mörker, man kan säga depression. Det var inte jag, utan mina mekaniker och min fru som satte stopp. Det tog ganska lång tid att bli människa igen, säger han.

Sedan i januari har han tränat och nu har speedwaysäsongen dragit igång i Polen.

– Det känns otroligt bra. Lungorna har läkt och mina blodvärden är bra, så jag har fått tillbaka energin och har tränat på bra i vinter.

VM-serien startar med en deltävling i Kroatien i slutet av april.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons