Sport

Länets handbollsklubbar stänger verksamheten

handboll Artikeln publicerades
Karlskrona Handboll är en av klubbarna som avslutar sin ungdomsverksamhet för säsongen på grund av coronaviruset.
Foto: Marcus Palmgren
Karlskrona Handboll är en av klubbarna som avslutar sin ungdomsverksamhet för säsongen på grund av coronaviruset.

Karlskrona Handboll, Ronneby HK och Karlshamns HF stoppar all ungdomsträning på grund av coronaviruset.

På torsdagen kom beskedet från Svenska Handbollförbundet att samtliga återstående seriematcher oavsett nivå skulle spelas inför tomma läktare. SHF:s rekommendation var också att alla barn- och ungdomsserier skulle avslutas från om med den 12 mars.

Nu stoppar flera klubbar även sin träning på ungdomssidan.

”Föreningen har beslutat att samtliga gruppträningar ställs in tillsvidare för våra ungdomslag i enlighet med de rekommendationer som vi fått från vårt distrikt (Småland Blekinge Handbollförbund). Detta beslut gäller med omedelbar verkan. Ny information kommer kontinuerligt att publiceras här på webben. Vad gäller gruppträning utomhus så gäller samma beslut som för inomhusaktiviteter tills vi vet mer”, skriver Karlskrona Handboll på sin hemsida.

Ronneby HK ger följande besked:

”Vi i Ronneby Handboll följer dessa rekommendationer och upphör med våra aktiviteter/träningar med start den 13 mars. Detta gäller i nuläget tillsvidare och vi fortsätter följa utvecklingen aktivt.”

Karlshamns HF stoppar också all verksamhet. ”Föreningen följer Svenska Handbollförbundets riktlinjer även om vi lokalt inte ser någon anledning till större oro eller panik”, skriver de på sin hemsida.

Klubbens herr- och damlag på seniorsidan avslutar sina respektive serier på söndag med matcher inför tomma läktare.

Även andra idrotter följer efter. Alla ungdomsträningar och matcher i innebandyklubben FBC Karlskrona stoppas också på grund av coronaviruset. Enstaka seniormatcher spelas utan publik.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.