1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Landslagsspelare tar paus på grund av ovanlig sjukdom

Svenska volleybollandslagets Dalila-Lilly Topic, 25, har fått av en ovanlig autoimmun sjukdom och tvingas till en paus, åtminstone året ut.
Volleyboll • Publicerad 15 februari 2023
Volleybollandslagets Dalila-Lilly Topic, vänster, blir borta från spel under obestämd tid. Arkivbild.
Volleybollandslagets Dalila-Lilly Topic, vänster, blir borta från spel under obestämd tid. Arkivbild.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

"Jag genomgår just nu stora livsförändringar som jag försöker hantera. Allt är fortfarande väldigt nytt och det är mycket att ta in. Jag tar det dag för dag och försöker tänka positivt. När jag känner mig redo kommer jag berätta mer," säger hon i ett pressmeddelande från Svenska volleybollförbundet.

Topic blir borta på obestämd tid från Bundesligaspel med klubben Münster och missar landslagets matcher i prestigefyllda European Golden League under försommaren och EM-slutspelet under sensommaren.

En autoimmun sjukdom är när vita blodkroppar, som ingår i kroppens immunförsvar och försvarar den mot infektioner, även angriper kroppens egna celler och vävnader, skriver 1177 Vårdguiden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.