Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lag Edins OS i fara – ledare smittad

Det svenska curlinglandslaget har fått in covid-19 i OS-truppen. En ledare har testats positivt, säger Oskar Eriksson till .
Curling • Publicerad 26 januari 2022
Lag Niklas Edin är regerande OS-silvermedaljörer från 2018. Arkivbild.
Lag Niklas Edin är regerande OS-silvermedaljörer från 2018. Arkivbild.Foto: Javad Parsa/AP/T

Eriksson spelar både i herrarnas lag Edin samt i mixeddubbel med Almida de Val. De OS-laddar i Karlstad och hade planerat att resa till Peking på torsdagen, men nu skjuts troligen avresan fram till måndag, säger Eriksson.

– Vi känner oss alla friska, men en ledare har testat positivt. Extrem otur om det är så att den här personen lyckats få det. Alla har bara varit hemma och i curlinghallen, säger Eriksson till NWT.

Annons

Eriksson medger att det finns en oro för att hela OS ska gå om intet nu när smittan tagit sig in.

– Ja, det går inte att styra över det själv, det är bara att hoppas. Klart det är en oro. OS är ju bara vart fjärde år. Covid har ställt till det under två år och det är ju synd att vi potentiellt kan missa ett OS på grund av det.

OS invigs den 4 februari, men curlingens mixeddubbel startar redan på onsdag nästa vecka.

– Senare än måndag kan vi egentligen inte resa, för man kommer fram dagen efter. Herrturneringen börjar en vecka efter så där är det mer marginal än så länge, säger Oskar Eriksson.

Lag Edin tog brons 2014 och silver 2018, och är ett av Sveriges stora guldhopp i Peking.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons