Kryss i Degerfors – efter märklig kvittering

Degerfors lyckades inte rycka ifrån bottenkonkurrenterna i herrallsvenskan.
Tashreeq Matthews märkliga kvitteringsmål ställde till det i 1–1-matchen mot Varberg.
Fotboll • Publicerad 31 juli 2021
Varbergsspelare jublar efter att Tashreeq Matthews kvittering.
Varbergsspelare jublar efter att Tashreeq Matthews kvittering.Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerfors hoppades på ett tydligt trendbrott efter tre raka stjärnsmällar.

En poäng är ett fall framåt, men Victor Edvardsen hade hoppats på mer.

– Det är en svårspelad match. Mycket kamp och vi för spelet. Surt att vi inte får tre poäng, säger han till Discovery Plus.

Misstänkt straff

Hemmalaget dominerade bollinnehavet inledningsvis och skapade mängder av chanser. I den 39:e minuten föll veteranen Johan Bertilsson ihop i gästernas straffområde och hela Stora Valla ropade efter straff. Men domaren valde att fria och ställningen var alltjämt 0–0 efter första halvlek.

Varberg fick en bättre start på den andra halvleken och tränaren Joakim Persson, som inför matchen berättade att han sett Degerfors 42 senaste matcher, började få utdelning för sin scouting.

Bortalaget skruvade om och fick bättre utdelning offensivt.

Men då kom bakslaget.

Degerfors Gustav Granath kontrade och spelade sedan snett inåt bakåt till Victor Edvardsen. Anfallaren avlossade ett skott som Stojan Lukic i Varbergsmålet inte lyckades hålla.

"Inte nöjda"

Det mesta pekade på en Degerforsseger, men Varberg kom tillbaka.

Inhoppande Victor Karlssons inlägg hittade fram till Tashreeq Matthews, som med en märklig bollträff fick in bollen bakom en ställd Ismael Diawara i Degerfors mål.

Hemmalaget forcerade i slutminuterna för att återta ledningen, men lyckades inte få in bollen och matchen slutade 1–1.

De allsvenska nykomlingarna hade chansen att lämna bottenstriden bakom sig, men ligger nu bara fem poäng framför Mjällby på nedflyttningskvalplats, som har en match mindre spelad.

– 15 poäng som nykomlingen är helt okej, men vi är inte nöjda, säger Victor Edvardsen.