Sport

Krif Hockey förstärker inför premiären

Kallinge Artikeln publicerades
Foto: Arkiv

Krif Hockey förstärker inför premiären av hockeyettan.

In i truppen kommer Filip Andersson, Robin Vernström Palmqvist och Filip Helmerson.

Dessutom lånas Simon Mattsson in under de fem första seriematcherna.

Backen Filip Andersson lånas in från Almtuna IS och det är ett säsongslångt lån.

– Skönt att vi har kommit överens med Almtuna vad gäller Filip. Det är en väldigt ung kille med stor utvecklingspotential, säger sportchefen Mikael Johansson i ett pressmeddelande.

– Vi har även flyttat upp egna J20-backen Filip Helmerson, trots att han är född 2000 så har han bra storlek och styrka i kroppen. Han har gjort det bra så här långt. Vi skannar marknaden efter en back till, men det är ingen panik.

Den egna produkten Robin Vernström Palmqvist, som representerar Tingsryds J20 superelit-lag, kommer att fortsätta säsongen i Krif Hockey.

– Robin har gjort det bra hos oss vilket är extra kul då han har Krif som moderklubb. Han kommer att spela premiären på söndag. Vi har gjort en dispensutlåning på honom vilket innebär att han kan representera både oss och Tingsryd, säger Johansson i pressmeddelandet.

Krif har dragits med en del skador därför har man också skrivit ett korttidskontrakt med Simon Mattsson som var med och spelade i cupen i Kristianstad i helgen.

Mattsson har ett kontrakt som gäller fram till den 2 oktober vilket betyder att Mattsson spelar med Krif i den fem första seriematcherna.

– Sedan får vi se vad som händer. Det ger oss tid att hitta en permanent lösning på sista forwardsplatsen.

Krif letar efter permanenta lösningar vad gäller en back och en forward.

Krif Hockey spelar sin premiär på hemmais på söndag. Det blir derbyt direkt mot Mörrums GoIS/IK.