Söderströms första NHL-mål bakom vändning

I Victor Söderströms tredje NHL-match kom första målet.
Och den svenske backtalangen gjorde det på vackert manér.
Ishockey • Publicerad 8 maj 2021
Arizonas Victor Söderström firar sitt första mål i NHL med lagkamraterna Jan Jenik och Oliver Ekman-Larsson.Foto: Tony Avelar/AP/TT

Erik Karlsson och Timo Meier hade sett till att San Jose hade en 2–0-ledning hemma mot Arizona tidigt i andra perioden. Då passade Victor Söderström på att kliva fram.

20-årige Söderström fick pucken serverad av sin landsman Oliver Ekman-Larsson, 29, på blålinjen och tog sig förbi en motståndare med hjälp av en skottfint, avancerade framåt några skär och stänkte in pucken i det bortre krysset.

– Det var ett väldigt speciellt ögonblick så klart. Att få göra sitt första NHL-mål och att Oliver fick assisten var speciellt, säger Söderström till Arizonas hemsida.

Söderströms mål, som inträffade fem minuter in i andra perioden, var startskottet på en stark vändning. Arizona vann till slut med 5–2.

Däremot är det klart att Arizona, som spelar i den västra divisionen, missar slutspel.

Svenskmål i Minnesota

Ett lag i samma division som redan är slutspelsklart är Minnesota, och kanske innebar det att laget hade lite svårt att hitta motivationen när man tog sig an tabelljumbon Anaheim.

Anaheim fick en 1–0-ledning via Max Comtois, innan Victor Rask fick en fin passning av matchvinnaren Kirill Kaprizov och kunde kvittera.

I den tredje perioden gav Joel Eriksson Ek Minnesota ledningen med 3–2, men ett kvitteringsmål av Derek Grant två minuter senare tvingade fram en förlängning.

Där satte dock Kirill Kaprizov ned foten och lät perioden bara pågå i 17 sekunder innan han efter en passning i egen zon av Eriksson Ek satte fart och avgjorde matchen.

Joel Eriksson Ek var inte särskilt nöjd efter matchen.

– Vi hade våra tillfällen när vi spelade bra. Vi måste hålla oss till vår spelplan, vi kan inte göra de där sakerna i neutral zon, bara kasta in puckar. Vi måste fortsätta att vara ödmjuka och spela på rätt sätt. De är också ett bra lag, vi måste vara beredda på att spela hårt, annars vinner man inte i den här ligan, säger han.

Tre matcher kvar

Redan natten mot söndag, svensk tid, väntar returmöte med Anaheim. Nästa vecka återstår två matcher mot St Louis för Minnesota innan grundserien är färdigspelad. Även om laget är klart för slutspel tillsammans med Colorado och Vegas, står placeringar på spel.

– Vi måste spela som vi vill spela i slutspelet, med energi, säger Eriksson Ek.