Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klassiska motionsloppet ställs in

Med rekordmånga tidiga anmälningar och en nysatsning på det klassiska motionsloppet hoppades arrangören på deltagarrekord.
Men på söndagen tog friidrottsföreningen IF Udd beslut om att ställa in årets upplaga av Uddloppet.
FRIIDROTT • Publicerad 16 mars 2020
Uddloppet 2020 ställs in.
Uddloppet 2020 ställs in.Foto: Privat

”Nu i slutskedet av planeringen och när allt börjar närma sig loppdagen är det med tunga löparhjärtan som Uddloppsgruppen och styrelsen för IF Udd lämnar beskedet att vi bestämt oss för att ställa in Uddloppet 2020”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

IF Udd hade inför årets upplaga av loppet, som skulle ha genomförts söndagen den 5 april, en hel del nyheter som föreningen hoppades skulle ge tävlingen extra skjuts, bland annat var loppets start och mål förlagt inne på Vägga Idrottsplats.

Annons

Men risken för spridning av Corona-viruset gör nu att klubben ställer in årets tävling.

”Det har varit ett svårt beslut och vi har grundat det på en bedömning av situationen relaterat till risken för spriding av det nya Corona-viruset och därmed sjukdomen COVID-19. Vi har gjort en riskbedömning enligt Folkhälsomyndigheten och kommit fram till att det visserligen är en relativt låg risk med tanke på antalet deltagare och själva loppet. Men det finns ett antal riskmoment som vi inte kan kontrollera, och med deltagare från hela södra Sverige på plats, kan vi inte riskera att öka spridningen av det som vi alla nu försöker hjälpas åt att begränsa”, skriver klubbe i pressmeddelandet.

176 tidiga anmälningar pekade mot nytt deltagarrekord, men IF Udd har nu meddelat dessa via mejl att loppet är inställt. Klubben jobbar nu även för fullt med att avboka allt och återbetala startavgifter.

Nästa planerade arrangemang, "Uddloppet Trail" i höst ligger – just nu – fast.

Och 11 april 2021 är planen att genomföra Uddloppet igen.

Bosse JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons