Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart: Svensken skriver NHL-historia som GM

Patrik Allvin blir första svensk som ordinarie general manager i ett NHL-lag.
47-åringen har presenterats som ny GM,, motsvarande sportchef, i Vancouver Canucks.
"Att leda ett NHL-lag i Kanada är en ära. Att bygga ett mästarlag i Vancouver är vår ambition", säger han till klubbens webbplats.
Ishockey • Publicerad 26 januari 2022
Missnöjet var stort i Vancouver mot tidigare general managern Jim Benning. Nu tar svenske Patrik Allvin över jobbet. Arkivbild.
Missnöjet var stort i Vancouver mot tidigare general managern Jim Benning. Nu tar svenske Patrik Allvin över jobbet. Arkivbild.Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Patrik Allvin, back i Leksand under säsongen i dåvarande elitserien 1999–2000, har de senaste tio åren jobbat för NHL-klubben Pittsburgh.

I januari–februari förra året var svensken tillfällig general manager under ett par veckor efter att Jim Rutherford slutat av personliga skäl.

Annons

Rutherford är nu ordförande i Vancouver och den som rekryterat Allvin.

"Jag vill tack Jim och Aquilinifamiljen (klubbens majoritetsägare) för att de tror på mig", säger Patrik Allvin till Canucks webbplats och fortsätter:

"Jim har samlat en kompetent ledningsgrupp i Vancouver och jag ser fram emot att jobba nära dem i arbetet med att bygga ett lag som återigen kommer att utmana om Stanley Cup och göra supportrarna stolta."

Vancouver, på näst sista plats i Pacific division, sparkade sin general manager Jim Benning i december förra året och har sedan dess haft ett par tillfälliga lösningar, däribland Jim Rutherford som dubbeljobbat.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons