1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Klart: De tar över Brynäs

Brynäs går in i ödeskvalet mot HV71 utan Peter Anderssons röst i båset.
SHL-klubben har valt att sparka tränaren – och bekräftar samtidigt att Josef Boumedienne och Nils Ekman blir duon som leder laget genom det stundande kvalspelet.
"De vet vad som krävs för att nå resultat", säger klubbdirektör Michael Campese.
Ishockey • Publicerad 4 april 2021
Peter Andersson lämnar Brynäs. Arkivbild.
Peter Andersson lämnar Brynäs. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Brynäs säsong blev ett misslyckande. Man lyckades inte hålla sig på säker mark och efter lördagens avslutande grundseriematch, 3–4 borta mot Oskarshamn, blev Peter Andersson entledigad.

"Peter har gjort allt i sin makt och lagt ner sin själ i det här jobbet men de sportsliga resultaten har inte alls gått som vi förväntat oss den här säsongen. Vi kliver in i ett kval om några dagar och känner att vi behöver en förändring på ledarsidan", säger Michael Campese, klubbdirektör, på Brynäs sajt.

Klubben meddelar att den nya tränarduon blir Josef Boumedienne, huvudtränare, och Nils Ekman som assisterande.

"Ny energi"

Både Boumedienne och Ekman har långa spelarkarriärer bakom sig med bland annat spel i NHL där Ekman har representerat Tampa Bay, Pittsburgh och San Jose, medan Boumedienne spelat för New Jersey, Tampa Bay och Washington.

"Vi ska komma in med ny energi och ändå försöka få grabbarna att slappna av inför den uppgift vi står inför, för som spelare är det tufft mentalt att kliva in i ett kval", säger Boumedienne.

Efter sina karriärer som spelare har Ekman varit sportchef för Djurgården i SDHL samt arbetat som expertkommentator för SVT medan Boumedienne varit Europachef för NHL-organisationen Columbus Blue Jackets scoutingverksamhet.

Däremot saknar de tränarerfarenhet på den här nivån.

"Men både Josef och Nils har en enorm erfarenhet och kunskap om hockey. När det handlar om att få en effekt på kort tid handlar det mer om komma in med ny energi, samla gruppen och att få spelarna att tro på sig själva", säger Michael Campese.

"Medveten"

Förutom Peter Andersson fick även den tidigare assisterande tränaren Viktor Stråhle lämna sitt uppdrag.

Andersson fick beskedet i lördags på vägen hem från Oskarshamn.

– Man blir väl lite, ja vad ska man säga. Man är medveten om branschen. Fungerar det inte, så kan det hända. Nu hände det mig, eller oss. Mig och Viktor Stråhle. Det är som det är. Det är tråkigt, sade han till Expressen.

Sportchefen lämnar

Viktor Stråhle berättade för hockeynews.se att ingen från klubben hade pratat med honom – utan han mejlade själv för att fråga om det stämde.

– Jag fick ingen info om att jag hade fått sparken mer än via Aftonbladet och Expressen och alla tidningar. De gick via Peter och sade att jag blivit entledigad men ingen har pratat med mig och det är fortfarande ingen som ringt, säger han till sajten.

Sportchefen Michael Sundlöv var inte nöjd med klubbens agerande gentemot Andersson och Stråhle. Sundlöv, som skulle lämna Brynäs efter säsongen, valde därför att be om att bli arbetsbefriad redan nu.

Brynäs inleder ödeskvalet mot HV71 på tisdag. Förloraren spelar i hockeyallsvenskan kommande säsong.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.