Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KIF Örebro får pris och pengar av Uefa

Fotboll • Publicerad 1 juni 2020
KIF Örebros arbete med unga uppmärksammas av Uefa. Arkivbild
KIF Örebros arbete med unga uppmärksammas av Uefa. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Damallsvenska KIF Örebro får runt en halv miljon kronor i prispengar från det Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, för sitt förebildsbyggande arbete för unga flickor inom fotbollen men också rörelsefrämjande bland barn och unga.

"Det här priset är ett väldigt, väldigt fint kvitto på att vi är på helt rätt spår. Förebildsarbete för tjejer inom fotbollen och rörelsefrämjande bland barn och unga är två viktiga områden att jobba med. Ovanpå det handlar det också om att ta ett stort integrationsansvar, vilket vi också gör. De här pengarna tryggar initiativet och kommer att göra stor nytta", säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro i ett pressmeddelande.

Annons

"Återigen visar det vilken samhällsinsats som görs av klubbarna inom damelitfotbollen för en hållbarare värld. Extra roligt är att uppmärksammas både nationellt och internationellt", säger Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll Dam.

Örebro är andra svenska klubb som får utmärkelsen Uefa Foundation for Children Award.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons