1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlin presenterad av Modo

Nu är det klart. Hockeyallsvenska Modos nye tränare blir Mattias Karlin som lämnar skrällaget Västervik och flyttar hemåt.
Karlin, 41 år, har skrivit treårskontrakt.
Ishockey • Publicerad 16 april 2021
Mattias Karlin lämnar Västervik och blir ny tränare i moderklubben Modo. Arkivbild.
Mattias Karlin lämnar Västervik och blir ny tränare i moderklubben Modo. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

"Det är en väldigt härlig känsla att komma hem till Modo, det är klubben man representerat en stor del av sitt liv och Modohjärtat är stort", säger Karlin till Modos webbplats.

Efter Modos misslyckade säsong, där klubben avverkat tre tränare, stod det tidigt klart att Karlin var högst upp på önskelistan. Västervik kommunicerade också tidigt att Karlin kunde bryta kontraktet för en flytt till Modo.

När Västervik tidigare i veckan åkte ut det hockeyallsvenska slutspelet mot Timrå offentliggörs nu flytten.

"Jag har varit tio år i Västervik, en fjärdedel av mitt liv, men allting har sin tid och nu är det Modo som jag ser fram emot att få vara en del av. Vi ska jobba med att hela tiden bli bättre och det ska synas på planen. Vi ska sikta på slutspel och där kan allting hända", säger Karlin.

Förutom sina många år i Västervik gjorde Karlin också en kort sejour i Mora i SHL 2017-18, men sparkades efter halva säsongen och återvände till Småland.

Modo åkte ur SHL 2016 och har fem säsonger i rad misslyckats med att ta sig tillbaka.

Efter säsongen, där Modo först efter en framgångsrik slutspurt undvek kvalspel nedåt, lämnade också sportchefen Fredrik Glader och ersattes av Henrik Gradin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.