Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Tänkte att nu ramlar arenan ihop"

Stefano Vecchia har varit ett utropstecken i Sirius under säsongsinledningen.
Mot Örebro inledde han vändningen till en seger bara två minuter efter att ha bytts in i paus:
Fotboll • Publicerad 5 juli 2020
En LED-skärm ramlade ner vid långsidan av planen.
En LED-skärm ramlade ner vid långsidan av planen.Foto: Christine Olsson/TT

Sirius tog under söndagen sin första hemmaseger för säsongen (tredje segern totalt på sex matcher) efter en vändning till 2–1 i en tillställning där skyfall varvades med sol, där Örebro brände en tidig straff och skönsjungande Stefano Vecchia var siste Siriusspelare på bollen vid 1–1.

Ett mål som registrerades som självmål då bollen touchade en gästande spelare på vägen in och sedan följdes av ett öronbedövande dån då en hel långsida med ledskärmar rasade likt dominobrickor mitt i Sirius målfirande:

Annons

– Jag tänkte att nu ramlar arenan ihop, vad är det som händer?! Sedan såg jag att det var skyltarna som rasat en efter en, säger Stefano Vecchia som äntligen är frisk och känner sig stark i kroppen efter en nästan två år lång kamp för att läka ett så kallat ”hopparknä”.

Lång rehabilitering

En rehabkamp där Stefano Vecchia höll humöret uppe med musik:

– Jag har försökt göra allt för att inte deppa ihop. Till slut lyckades jag komma tillbaka utan att vara helt förkrossad, säger Siriusmittfältaren som bland annat gjorde både text och musik till låten ”Sulla Luna” som efter en månad samlat ihop över 115 000 strömningar på nätet.

En låt som numera spelas på Studenternas IP när Stefano Vecchia gör mål och i omklädningsrummet när Sirius vinner.

– Det är klart att det är jättekul att få höra sin egen låt, jättehäftigt, samtidigt så är det viktigaste att vi vinner. Men det kommer säkert fler låtar. Jag har några på lager, säger succémittfältaren som fick segerjubla mot Örebro efter att Sirius nyförvärv Yukiya Sugita avgjort matchen i 67:e minuten.

Sirius är mitt inne i ett generationsskifte där trotjänare och målskyttar lämnat inför säsongen.

Inte förvånad

I det läget har även Vecchia kommit att bli som ett nyförvärv i laget:

– Det är så ledningen och tränarna ser mig också. Och jag försöker väl ta mer plats nu, försöker hjälpa laget med att vara spetsig, vara stark i en mot en och skapa lägen. Förhoppningsvis blir det fler mål framöver också, säger han.

Söndagens 2–1-seger gör att Sirius – som tippats vara ett av de fyra bottenlagen – nu minst sagt oväntat ligger kvar i toppen på en andraplats i tabellen.

– Jag tycker till och med att vi borde kunna vara etta. Så bra har vi spelat, säger Vecchia som inte är förvånad över Sirius framfart i sommar.

– Vi har ett bra grundspel som vi hela tiden kan luta oss tillbaka på. Vi har chockat alla lag och inte bara vunnit matcherna utan vi har även dominerat spelet i matcherna. När vi spelar så här som vi har gjort så förtjänar vi att vara där vi är i tabellen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons