Johaug överlägsen – dubbla svenska medaljer

Therese Johaug gick inte att rå på.
Den norska skiddrottningen lade ännu ett VM-guld – det tolfte – till samlingarna.
Frida Karlssons hög växer också. Silvret på fristilsmilen i Obertsdorf var hennes femte VM-medalj.
Skidor (TT) • Publicerad 2 mars 2021
Frida Karlsson tog VM-silver bakom suveränen Therese Johaug på fristilsmilen i Oberstdorf.Foto: Adam Ihse/TT

Det är bara några dagar sedan Johaug vann skiathlonen före Karlsson och Ebba Andersson.

Samma melodi gällde under fristilsmilen – och den svenska VM-succén på damsidan fortsatte med två nya medaljer och totalt är sex medaljer på banken.

– Jag är jättenöjd, jag är svettig och hes också. De gav Therese en riktig match första varvet, andra blev för tufft, men vi spände bågen, säger landslagschefen Anders Byström till SVT.

– Just nu har vi tre åkare topp-6, fortsätter han.

Johaug gjorde som hon ville. Karlsson försökte haka på, men avståndet i mål var nära 55 sekunder. Andersson gick en fajt mot amerikanskan Jessica Diggins om bronset, men höll undan med god marginal, över fem sekunder.

Charlotte Kalla, 33, OS-vinnare på distansen redan i Vancouver 2010, var först ut av svenskorna och gjorde en riktigt stark mil. Hon hann sitta i ledarfåtöljen i 20 sekunder innan Diggins petade undan henne.

Kalla, som haft en minst sagt motig säsong, gjorde en ny, fin VM-prestation och ligger sexa med åkare kvar ute i spåren, en placering Kalla ser ut att få behålla.

Lasse Mannheimer/TT

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.