Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Island pressar Frankrike i kamp om EM-semi

Island har fortfarande chans att ta sig till semifinal i herrarnas handbolls-EM.
Den klara 34–24-segern mot Montenegro i Budapest gör att islänningarna går upp på samma poäng som ett pressat Frankrike i en ofullständig sluttabell.
Handboll • Publicerad 26 januari 2022
Island jublade efter 34–24 mot Montenegro och hopp om semifinal i handbolls-EM.
Island jublade efter 34–24 mot Montenegro och hopp om semifinal i handbolls-EM.Foto: Tibor Illyes/AP/TT

Island går vidare till semifinal som grupptvåa om fransmännen förlorar mot regerande världsmästaren Danmark i Budapest senare i kväll.

Island skrällde och besegrade olympiska mästarlaget Frankrike med 29–21 i lördags vilket ger ö-nationen inbördes fördel om lagen hamnar på samma poäng i sluttabellen. Det är fallet just nu då båda lagen står på sex poäng efter Islands 34–24-seger mot gruppjumbon Montenegro under eftermiddagen.

Annons

Danmark, som möter Frankrike med avkast 20.30 i en repris av sommarens OS-final, leder grupp 1 på åtta poäng och är sedan tidigare klart för semifinal.

Vid dansk seger eller oavgjort i kväll får Sverige, tvåa i grupp 2, möta Danmark i semifinal i Budapest på fredag, i så fall en repris på VM-finalen i Kairo för ett år sedan då danskarna vann med 26–24.

Vid fransk seger får Sverige möta Frankrike i fredagens semifinal. Danmark ställs då mot Spanien, etta i grupp 2.

Island går alltså endast vidare till EM-semifinal vid fransk förlust och får i så fall möta Spanien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons