Alexander Isak hann knappt bytas in innan han blev stor matchhjälte.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2020
Alexander Isak blev stor matchhjälte för Real Sociedad. Arkivbild.
Alexander Isak blev stor matchhjälte för Real Sociedad. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos

Real Sociedad har inte vunnit en enda match sedan återstarten av La Liga. Fyra förluster och en oavgjord har det blivit.

Men när landslagssvensken Alexander Isak byttes in i den 82:a minuten i matchen mot Espanyol blev den tråkiga sviten bruten.

Två minuter senare var Isak på rätt plats i straffområdet och fick till ett hårt skott och satte 2–1, vilket också blev slutresultatet.

Espanyol tog ledningen redan i den 10:e minuten och kvitteringen kom sedan från Willian Jose i den 56:e minuten.

Sedan kom då segermålet från 20-årige Alexander Isak som med det gjorde sitt åttonde mål den här säsongen. Senast svensken gjorde mål var den 9 februari då han avgjorde hemma mot Athletic Bilbao i en 2–1-seger.

Dagens tre poäng var mycket viktiga för Real Sociedad som tog sig upp på sjunde plats i La Liga, vilket innebär kvalplats till Europa League.

Det återstår fem omgångar av La Liga och tabellen toppas just nu av Real Madrid. En poäng före jagande Barcelona.

Real Sociedads nästa match är den 6 juli när man möter Levante på bortaplan.