Isak målskytt mot Valencia – bröt måltorkan

Sju raka klubblagsmatcher utan mål. Men i mötet med Valencia hittade Alexander Isak rätt igen.
Den svenske landslagsanfallaren satte 2–0 till sitt Real Sociedad i slutet av första halvlek – en ledning som Valencia dock åt upp i den andra akten.
Fotboll • Publicerad 11 april 2021
Alexander Isak blev målskytt mot Valencia.
Alexander Isak blev målskytt mot Valencia.Foto: JOSE JORDAN/AP/TT

Det måste inte till en perfekt träff för att det ska bli mål, så länge bollen är välplacerad. Som för Alexander Isak.

I La Liga-mötet med Valencia fick 21-åringen bollen i en snabb omställning av Real Sociedad, rundade en försvarare och rullade in 2–0-målet, nära bortre stolpen i slutet av den första halvleken. Det var svenskens 13:e ligamål och kom efter sju raka matcher utan mål i klubblaget.

Valencia hämtade upp

Men trots en 2–0-ledning i paus blev det delad poäng i matchen. Efter en timmes spel stod Carlos Fernández för en ful stämpling i straffområdet och domaren blåste straff för hemmalaget Valencia. Dansken Daniel Wass var iskall när han satte reduceringen och en knapp kvart senare hade man hämtat upp underläget till 2–2 efter att Gabriel Paulista nått högst på ett inlägg och nickat in kvitteringen.

I slutet av matchen tryckte Real Sociedad på för ett avgörande men 2–2 stod sig matchen ut.

Real Sociedad ligger femma i tabellen, Valencia på 13:e plats. Åtta omgångar återstår.

Atlético kryssade

Atlético Madrid tog tillbaka förstaplatsen från lokalrivalen Real Madrid. Men man hade nog velat ha lite större marginal.

Borta mot Real Betis tog Atlético ledningen redan i 15:e minuten genom Yannick Carrasco. Men kvarten senare kvitterade Cristian Tello och 1–1 blev också slutresultatet.

Med åtta matcher kvar att spela toppar Atlético Madrid den spanska ligan på 67 poäng, ett mer än Real Madrid och två mer än Barcelona.