Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insamling gav 655 000 till SSK-värvningar

Efter att Södertälje fått målvakten Fredrik Bergvik skadad startades en insamling bland supportrar och sponsorer.
På 1,5 dygn har den allsvenska hockeyklubben fått in 655 000 kronor.
Ishockey • Publicerad 27 januari 2021
Målvaktskrisen i Södertälje SK, här Alexander Sahlin, ledde till en insamling som är uppe i över 600|000 kronor. Arkivbild.
Målvaktskrisen i Södertälje SK, här Alexander Sahlin, ledde till en insamling som är uppe i över 600|000 kronor. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Pengarna från insamlingen, som ännu inte är avslutad, ska gå till värvningar. Kanske en målvakt, även om den akuta krisen är avvärjd.

– Kanske blir det korttidslösningar, att ta in lån. Men det kan förändra sig från dag till dag, säger Samuelsson i en videointervju på Facebook.

Annons

När det gäller målvaktssidan lånade Södertälje in Filip Gustavsson från Ottawa i höstas, men han återvände till NHL när försäsongen i Nordamerika drog igång. Kvar fanns då Fredrik Bergvik och Alexander Sahlin.

Bergvik skadades i måndags, i matchen mot Björklöven, och på bara 16 timmar hade supportrar och sponsorer swishat in 175 000 kronor till en ersättare. På tisdagskvällen hade summan utökats till 400 000, trots att Bergvik meddelat att han nog skulle kunna vara tillbaka efter en vecka. Och strax före lunch på onsdagen var summan uppe i 655 000 kronor.

– Och det tickar på, säger klubbdirektören Robert Andersson i videointervjun.

Målet med insamlingen var 500 000 kronor, säger Andersson, och förklarar varför insamlingen startades.

– Vi har känt att vi har en superutmaning när det gäller ekonomin och vi är mycket bidragsberoende. Men vi kan inte använda statliga och kommunala bidrag till stora värvningar, säger han.

Södertälje ligger på fjärde plats i hockeyallsvenskan.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons