GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inget VM i Sydkorea för Falck

Det blir inget lag-VM i bordtennis i sydkoreanska Busan.
Tävlingarna, som skulle avgjorts under tredje veckan i mars, skjuts upp.
Mattias Falck får göra om tävlings- och träningsschemat. Det blir inget lag-VM i Sydkorea. Anledningen är det envisa coronaviruset.
Mattias Falck får göra om tävlings- och träningsschemat. Det blir inget lag-VM i Sydkorea. Anledningen är det envisa coronaviruset.
Foto: Anders Bjurö/TT

Mästerskapet ska i stället spelas, preliminärt, sent i juni, meddelar det internationella bordtennisförbundet (ITTF). Anledningen är coronavirusets spridning i Sydkorea.

Redan i fredags kom en indikation på att VM var i farozonen. Då skulle lottningen av mästerskapets första runda ha genomförts, men i stället sköts den upp för att ersättas av ett krismöte efter att de första fallen av smittade bekräftats i Busan i veckan.

Bordtennis-VM är bara ett av flera stora idrottsevenemang i Asien som har ställts in på grund av oron för coronaviruset. Nära 900 personer rapporterats ha smittats i Sydkorea, det värst drabbade landet efter Kina. (TT/Blekingesport)

Läs mer