Sport

Inget VM i Sydkorea för Falck

Bordtennis Artikeln publicerades
Mattias Falck får göra om tävlings- och träningsschemat. Det blir inget lag-VM i Sydkorea. Anledningen är det envisa coronaviruset.
Foto: Anders Bjurö/TT
Mattias Falck får göra om tävlings- och träningsschemat. Det blir inget lag-VM i Sydkorea. Anledningen är det envisa coronaviruset.

Det blir inget lag-VM i bordtennis i sydkoreanska Busan.

Tävlingarna, som skulle avgjorts under tredje veckan i mars, skjuts upp.

Mästerskapet ska i stället spelas, preliminärt, sent i juni, meddelar det internationella bordtennisförbundet (ITTF). Anledningen är coronavirusets spridning i Sydkorea.

Redan i fredags kom en indikation på att VM var i farozonen. Då skulle lottningen av mästerskapets första runda ha genomförts, men i stället sköts den upp för att ersättas av ett krismöte efter att de första fallen av smittade bekräftats i Busan i veckan.

Bordtennis-VM är bara ett av flera stora idrottsevenemang i Asien som har ställts in på grund av oron för coronaviruset. Nära 900 personer rapporterats ha smittats i Sydkorea, det värst drabbade landet efter Kina. (TT/Blekingesport)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.