Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inget bubbelfirande efter F1-loppen

När formel 1-säsongen kör i gång i början av juli blir det med lite nya regler, allt för att undvika spridning av covid-19.
Bilsport • Publicerad 13 juni 2020
Valtteri Bottas, Lewis Hamilton och Max Verstappen firar med bubbel efter fjolårets F1-premiär i Melbourne. Några sådana scener kommer vi inte få se i år.
Valtteri Bottas, Lewis Hamilton och Max Verstappen firar med bubbel efter fjolårets F1-premiär i Melbourne. Några sådana scener kommer vi inte få se i år.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

När vinnaren i årets första formel 1-lopp i Spielberg ska fira sin seger blir det utan det sedvanliga champagnesprutandet på ett podium, det är enligt Ross Brawn en av sportens nya coronaregler.

– Podiumceremonierna kan inte äga rum, men vi tittar på möjligheterna att göra något på banan efter loppen. Ett förslag är att rada upp bilarna och att låta förarna stå framför dem, säger han till motorseriens hemsida.

Annons

Ett problem är att ingen kan lämna över segerpokalerna utan att bryta mot coronareglerna, men Brawn lovar att de ska hitta ett sätt för den vinnande föraren att få en pokal och att det kommer se bra ut i tv.

Men det är inte bara segerceremonierna som blir annorlunda, även inför loppet kommer tv-tittarna kunna se nya ordningsregler. Brawn pekar i synnerhet ut problemen med de stora mängder av folk som samlas runt bilarna inför starterna.

– Varje aspekt från det att stallen kommer till banan till att de lämnar den har gåtts igenom. Alla planer är inte spikade ännu, men vi arbetar på det tillsammans med (det internationella motorsportförbundet) Fia.

Under fredagen meddelade F1-arrangörerna att loppen i Azerbajdzjan, Singapore och Japan på grund av coronapandemin stryks från årets kalender.

Fyra andra lopp har ställts in sedan tidigare och hela VM-programmet har reviderats. Årets F1-premiär är planerad till Spielberg i Österrike 3–5 juli och de åtta hittills schemalagda tävlingarna går samtliga i Europa. Målet är att säsongen ska bestå av mellan 15 och 18 lopp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons