Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inga VM-deltävlingar i Sverige

Det blir ingen VM-deltävling i speedway i Sverige i år.
VM-arrangören BSI Speedway meddelar att de har ställt in den tävling som skulle gått i Hallstavik den 25 juli och även tävlingen i Målilla den 15 augusti.
Speedway • Publicerad 18 juni 2020
Det blir inga GP-tävlingar i Sverige i år. Arkivbild.
Det blir inga GP-tävlingar i Sverige i år. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

På grund av den pågående pandemin och de publikrestriktioner som råder i Sverige såg de ingen annan lösning än att ställa in tävlingarna.

– Vi har full förståelse för det här, men det känns väldigt tråkigt. Vi har haft tävlingen nu i några år och vi hoppas få göra något liknande i framtiden. Vi var lite förberedda på det här, men vi har in i det längsta hoppats på det bästa. Tyvärr finns det ingenting att göra med den här pandemin, säger Linda Fogelström, som är GP-general för deltävlingen i Hallstavik.

Annons

Hon menar också att det är ett kännbart ekonomiskt tapp att inte få arrangera tävlingen.

– Det är upp till en halv miljon vi hade räknat med att få in. Det är givetvis kännbart.

VM-arrangören hoppas alltjämt på att kunna köra tävlingar längre fram och att man kan kora en mästare i oktober. För att kunna kora en mästare krävs minst åtta deltävlingar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons