Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inga träningsmatcher: Ska inte tänja på det

Att det är klart för seriespel och tävlingar den 14 juni innebär inte att det är okej att spela träningsmatcher innan dess.
Idrott • Publicerad 29 maj 2020
Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, anser inte att det ska spelas träningsmatcher före den 14 juni.
Björn Eriksson, Riksidrottsförbundets ordförande, anser inte att det ska spelas träningsmatcher före den 14 juni.Foto: Jessica Gow/TT

När beskedet kom från regeringen gick Malmö FF ut med information om att de tänker spela en eller två träningsmatcher före den allsvenska premiären den 14 juni.

– Jag ser att vi spelar träningsmatch nästa helg. Och det är allt. Men förhoppningsvis kan vi spela två matcher mot samma motstånd då, så att alla spelare får speltid, säger klubbens sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten.

Annons

Men RF:s ordförande Björn Eriksson anser inte att träningsmatcher går under begreppet träning.

– Jag tycker att man ska vara väldigt försiktig med det (träningsmatchande) av det enkla skälet att det är först den 14 juni som senioridrottstävlandet får starta, säger Eriksson.

– Om nu Folkhälsomyndigheten går med på att smittrisken medger seriespel, som de tidigare inte gjort, ska man vara försiktig med att försöka tänja på det för mycket. Har vi sagt 14 juni bör vi hålla på det.

Under en period tidigare i våras blev det diskussioner kring tolkningen av Folkhälsomyndigheternas rekommendationer gällande träningsmatcher. Det slutade i att inga träningsmatcher fick spelas utan att seniorspelare enbart fick träna.

Folkhälsomyndighetens besked om start för senioridrottande gäller alla idrotter. Och elitidrottare/proffs tillåts att resa till matcher och tävlingar även utanför gränsen för de reserestriktioner som finns (resa max två timmar) – eftersom det ses som yrkesutövning.

Eriksson säger att det är upp till varje specialidrottsförbund att ta beslut om vilka idrottare som kan tävla var.

– Vi väntar nu också på ändringen i resehänvisningen som ska komma i god tid före den 14 juni, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons