Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inför Mjällbys cupmatch – Djurgården agerar mot virushotet

Har du varit i ett område med omfattande coronasmitta på sistone?
Då blir det svårt att gå på morgondagens cupmatch mellan Djurgården och Mjällby AIF.
Fotboll • Publicerad 6 mars 2020
Djurgården och Hammarby rekommenderar personer som befunnit i områden med omfattande coronavirussmitta att inte gå på helgens cupmatcher på Tele 2 arena.
Djurgården och Hammarby rekommenderar personer som befunnit i områden med omfattande coronavirussmitta att inte gå på helgens cupmatcher på Tele 2 arena.Foto: Erik Simander/TT

Hemmalaget, liksom Hammarby som spelar mot GIF Sundsvall på söndag, rekommenderar nämligen personer som besökt de nämnda områdena att inte komma till klubbarnas cupmatcher på Tele 2 arena i helgen.

– Vi möter bra reaktioner på att vi är proaktiva, säger Marcus Björling, pressansvarig i Djurgården, till TT.

Annons

Ävan om antalet smittade ökar, särskilt i Stockholmsregionen, ser inte Folhälsomyndigheten någon anledning att ställa in stora publikevenemang just nu.

Däremot agerar bland annat Djurgårdens IF. På sina hemsidor ger både de och Hammarby rekommendationer kopplade till coronavirusets spridning. Klubbarna uppmanar personer som varit i områden med "konstaterad omfattande smitta" att inte gå på matcherna.

"Den här åtgärden vidtar vi dels för att ta ett brett samhällsansvar, dels av hänsyn till vår publik och deras anhöriga och kollegor", skriver Hammarby på sin hemsida.

Klubbarna erbjuder också pengarna tillbaka till biljettinnehavare som väljer att avstå ett besök på Tele 2 arena på grund av risken för smittspridning.

Marcus Björling rekommenderar åskådare att följa utvecklingen.

– Tar vi nya beslut kommer vi att kommunicera det. Det är viktigt att påpeka att det är rekommendationer som vi nu ger. Vi ställer inga krav, inga ultimatum. Vi ber folk att hålla koll på vad Folkhälsomyndigheten säger om läget. (TT/Blekingesport)

Jerry NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons