Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Indycar planerar för rekordpublik i augusti

87 500 personer. Så många åskådare planerar Indy 500 att ta in på Indianapolis Motor Speedway i Indiana den 23 augusti, vilket skulle vara den högsta publiksiffran sedan coronautbrottet.
Bilsport • Publicerad 22 juli 2020
Indianapolis Motor Speedway, här tom, kommer om en månad öppna upp för närmare hundra tusen åskådare. Arkivbild.
Indianapolis Motor Speedway, här tom, kommer om en månad öppna upp för närmare hundra tusen åskådare. Arkivbild.Foto: Darron Cummings/AP/TT

För människorna på plats kommer ansiktsmask att vara obligatorisk och arrangören kommer dessutom ta temperaturen på alla som vill in på arenan. En säkerhetsplan på 88 sidor presenterades på onsdagen och har tagits fram tillsammans med nationella hälsoexperter.

"Vi tycker det är viktigt att välkomna fans och visa att USA, Indiana och Indianapolis inte behöver stänga ner", säger Mark Miles, ordförande och verkställande direktör organisationen, i ett uttalande.

Annons

Arenan i Indiana i USA, helig motorsportmark, har idrottsvärldens största sittplatskapacitet på omkring 257 000 åskådare – och med cirka 50 000 ytterligare på ståplats ramar det in Indy 500 som världens enskilt största idrottsevenemang, när det handlar om åskådare. 87 500 åskådare är väldigt mycket folk, men för evenemanget skulle det vara den lägsta publiksiffran på över hundra år.

1916 kom 83 000 personer till den sjätte upplagan av Indy 500.

Ur svensk aspekt kommer Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson få chansen att vinna den åtråvärda tävlingen.

Parallellt med publikplanerna fortsätter USA att drabbas hårt av coronapandemin. I absoluta tal har landet drygt 3,8 miljoner fall av bekräftad smitta och drygt 141 000 döda.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons