Mjällby tappade segern – med sekunder kvar

David Löfquist stod för ett perfekt inlägg och ett perfekt avslut. Men det räckte inte.
I slutsekunderna tappade Mjällby segern och fick nöja sig med 2–2 mot IFK Göteborg.
Fotboll • Publicerad 22 juni 2020
Mjällbys Adam Petersson deppar över IFK Göteborgs sena kvittering till 2–2.
Mjällbys Adam Petersson deppar över IFK Göteborgs sena kvittering till 2–2.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mjällby har haft en tuff inledning på den allsvenska återkomsten, med noll poäng och noll mål i säsongsinledningen.

Mot IFK Göteborg kom både mål och poäng – men med en trepoängare så snubblande nära var det lite svårt att glädjas.

I stället sjönk Mjällbyspelarna besviket ihop på Gamla Ullevis hybridgräs efter Sargon Abrahams 2–2-nick med bara sekunder kvar av tilläggstiden.

– Det är klart att det är tungt att släppa in en kvittering med tretton sekunder kvar, säger David Löfquist.

– Göteborg för ju spelet, men samtidigt skapar de knappt målchanser. Men de slår ett bra inlägg och rätt som det är ligger den där i nätet.

Blekingelaget åkte ur allsvenskan 2014 och flög av bara farten ut ur superettan också säsongen därefter.

Efter tre säsonger i division 1 tog sig laget dock, via två raka seriesegrar, tillbaka till allsvenskan. Nu har de åtminstone tagit sina första allsvenska poäng efter återkomsten.

– Det var ändå ett snäpp uppåt i vårt eget spel jämfört med våra första matcher, säger David Löfquist.

– Men det går inte att stå här och vara jätteglad när vi släpper in ett mål på sista sparken.

Bjärsmyr självkritisk

Det tog inte ens tre minuter av matchen att till slut spräcka målnollan. Ett långt inlägg från Löfquist på högerkanten träffade Jacob Bergström perfekt på pannan och säsongens första mål var ett faktum.

Det blev samtidigt en riktig mardrömsdebut för IFK Göteborgs hemvändare Mattias Bjärsmyr.

– Det var tungt. Det var ett bra inlägg, ett bra mål. Sedan givetvis är det min gubbe som gör mål, då är det tufft, säger mittbacksveteranen självkritiskt.

– Men någonstans har man ju lärt sig att leva med det som fotbollsspelare. Och vi hade ju trots allt 87 minuter kvar.

Det skulle visa sig att "Blåvitt" behövde varenda en av de där minuterna – och lite till.

Kortvarig revansch

Mattias Bjärsmyr fick visserligen en kortvarig revansch strax efter paus, med ett nickmål på en retur. Men tio minuter senare hamnade "Blåvitt" i underläge igen, när David Löfquist fick ett läge och sköt ett stenhårt skott upp i nättaket.

Mjällby ägnade sista delen av matchen åt att gång på gång rensa undan bollen. Det gick – tills det var bara ett par sekunder kvar och Tobias Sanas inlägg hamnade mitt framför Sargon Abraham.

– Man bara slänger sig fram och touchar den. Det var ren vilja, säger Sargon Abraham.

– Men det kändes hela tiden som att vi skulle få in någonting i alla fall.