Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ibrahimovic visade Milan vägen i EL-kvalet

Första tävlingsmatchen för säsongen.
Då slog Zlatan Ibrahimovic till redan efter 23 minuter, när han visade Milan vägen i bortamötet med irländska Shamrock Rovers i Europa League-kvalet.
Milan vann med 2–0 – och ställs i nästa kvalomgång mot norska Bodø/Glimt.
Fotboll • Publicerad 17 september 2020
Milanjubel efter att Zlatan Ibrahimovic prickat in 1–0 borta mot Shamrock Rovers i Europa League-kvalet.
Milanjubel efter att Zlatan Ibrahimovic prickat in 1–0 borta mot Shamrock Rovers i Europa League-kvalet.Foto: Peter Morgan/AP/TT

Nej, han behövde inte särdeles lång tid på sig. Sedan hade Zlatan Ibrahimovic inlett målskyttet säsongen 2020–21, när den svenske veteranstjärnan, framspelad av Hakan Calhanoglu, prickade in 1–0 för Milan i bortamötet med Shamrock Rovers i Europa League-kvalets andra omgång.

Snart 39-årige Ibrahimovic missade träningsmatchen mot Brescia i helgen, enligt rapporter på grund av en lättare skada. Men det var alltså inte allvarligare än att han kunde spela från start mot Shamrock Rovers, och göra mål ganska tidigt på Tallaght Stadium i Dublin.

Konserverad målform

Annons

Därmed var det som att Ibrahimovics målform från förra säsongen – den på grund av coronapandemin ganska nyligen avslutade – var konserverad. Efter att ha kommit tillbaka från en vadskada gjorde han sju mål på nio starter och ett inhopp, när den italienska fotbollen gjorde comeback efter coronauppehållet. Totalt svarade Ibrahimovic för tio mål på 18 Serie A-matcher efter att ha anslutit från LA Galaxy vid årsskiftet, och hade stor del i att Milan – som han spelade för även 2010–2012 – lyfte från undre halvan till en sjätteplats.

Norska serieledaren nästa

Den placeringen innebar alltså Europa League-kval. Och borta mot Shamrock Rovers darrade inte Milan, trots att hemmalaget är mitt uppe i det inhemska ligaspelet och även hade matchats i den första kvalomgången (seger på straffar mot finländska Ilves). I den 67:e minuten smällde Hakan Calhanoglu in slutresultatet 2–0.

För Zlatan Ibrahimovic och hans Milan stundar Serie A-premiär hemma mot Mattias Svanbergs Bologna på måndag. Tre dagar senare väntar Bodø/Glimt i den tredje kvalomgången i Europa League. Den överlägsna norska serieledaren – 15 segrar på 17 omgångar – slog i sin tur ut litauiska Zalgiris med 3–1.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons