Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

"Hoppas verkligen se Stenson spela i Sverige igen"

Turbulensen i golfvärlden öppnar sannolikt dörren för Henrik Stenson på Europatouren igen. I så fall kan stjärnan också återvända som spelare i Scandinavian Mixed.
– Jag hoppas verkligen att se honom spela i Sverige igen, det hade jag tyckt varit jättebra, säger Claes Nilsson, tävlingens commercial director.
Golf • Publicerad 11 juni 2023
Claes Nilsson, commercial director för Scandinavian Mixed.
Claes Nilsson, commercial director för Scandinavian Mixed.Foto: Anders Wiklund/TT

Henrik Stenson var tillsammans med Annika Sörenstam värd för Scandinavian Mixed under tävlingens två första år, på Vallda och Halmstad.

Men efter att i fjol ha gått över till den saudistödda LIV-touren lyser Stenson – Sveriges bästa herrgolfare genom tiderna – den här veckan helt med sin frånvaro på Ullna. I nuläget är han inte ens medlem på Europatouren. Men det kan förändras efter nyhetsbomben som slog ned tidigare i veckan – att tourerna sluter fred och inleder ett samarbete.

"Bra relation"

Annons

Exakt vad det innebär för framtiden återstår att se. Men Stenson skulle i teorin kunna komma tillbaka som spelare på svensk mark framöver, även om Nilsson inte vet någonting om den saken.

– Jag har bara textat lite med honom, vi har en bra relation jag och Henrik. Det blir intressant att se, han vet ingenting heller. Det är ju en liten grupp som har tagit det här beslutet, säger Claes Nilsson.

TT: Men er dörr är öppen för Stenson?

– Jag har aldrig stängt den dörren. Jag tycker att han är fantastisk på alla sätt.

Nilsson är hjärnan bakom spelformatet i Scandinavian Mixed och han mår bra där han sitter i skuggan utanför klubbhuset på Ullna, samtidigt som den sista rundans spel puttrar på ute i solskenet. Tävlingsveckan på banan utanför Stockholm har motsvarat, eller kanske till och med överträffat, förväntningarna.

– Fantastiskt, det är bara att titta ut hur vackert här är. Det är absolut världsklass och spelarna är lyriska och tycker att det är en kul bana att spela, säger han.

Besked i sommar

Vart Scandinavian Mixed tar vägen 2024 är inte klart i nuläget, men Claes Nilsson räknar med att besked kan komma inom en månad.

Han slår i alla fall fast att tävlingen blir kvar i samma format de kommande tre åren. Med tanke på att man vill rotera spelplatserna kan det vara Göteborgsregionens tur att stå som arrangör nästa år.

– Det kan luta åt Västsverige, det kan det göra. Men jag vet inte riktigt än, vi får se, säger Nilsson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons