Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Häckens prognos: minus 40 miljoner i år

Fotboll • Publicerad 27 maj 2020
Häcken ser ut att göra ett stort minusresultat i år. Arkivbild.
Häcken ser ut att göra ett stort minusresultat i år. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE / TT

Coronakrisen gör att svenska idrottsklubbar blöder ekonomiskt. BK Häcken, som väntar på den allsvenska premiären och har tvingats ställa in Gothia Cup, spår att klubben i år kommer göra ett negativt resultat på 40 miljoner kronor.

"Vi gick in i krisen med en god ekonomi men jag tror att alla förstår hur ett minusresultat i den här storleken slår mot vår verksamhet. Nu gör vi allt vi kan för att minska underskottet", säger klubbchefen Marcus Jodin i ett pressmeddelande.

Annons

Mer än hälften av Häckens omsättning har försvunnit, skriver Hisingeklubben, som inför 2020 spådde ett minusresultat på 10 miljoner kronor. I Häckens åtgärdsplan, som nu har presenterats i sin helhet och godkänts av styrelsen, ingår bland annat permitteringar, inköpsstopp och lönesänkningar.

"Vi kommer inte att gå omkull men vi har högre ambitioner än så – vi vill även fortsatt vara en välskött toppklubb i svensk fotboll som arrangerar evenemang i världsklass", säger Jodin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons