Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gynge bakom Växjös urladdning – 1–2 blev 6–2

Växjö fortsätter att vara SHL:s vassaste hemmalag. Mot Örebro visade Richard Gynge vägen med två mål när Växjö bjöd på en riktig urladdning och vände 1–2 till 6–2.
Ishockey • Publicerad 26 januari 2021
Richard Gynge, tvåmålsskytt. Arkivbild.
Richard Gynge, tvåmålsskytt. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Örebro tog ledningen i både första och andra perioden, men båda gångerna hann Växjö kvittera innan det var dags för pausvila.

Richard Gynge sköt 2–2-målet, men var inte nöjd inför slutperioden.

Annons

– De skapar på tok för mycket chanser, det här är inte vår hockey, sade Gynge till C More.

Men i sista perioden fick skarpskytten se det Växjöspel han efterlyste. Gynge lyfte in 3–2 – hans 15:e mål för säsongen – på passning från Robert Rosén och snart spädde Erik Josefsson och Andrew Calof på med 4–2 och 5–2.

Elva raka poängmatcher

Tre mål inom loppet av fyra minuter – och Örebro var ett slaget lag. Calof ökade sedan till 6–2 när utskåpningen fortsatte i tredje perioden.

– Vi har lagt ett hårt jobb för att vara där vi är, varit väldigt dedikerade och noggranna. Men vi har ett par nivåer som jag hoppas att vi ska kunna lyfta i hårdhet och bestämdhet, sade Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Tabelltvåan Växjö har nu tagit poäng i elva raka matcher – senaste förlusten under ordinarie tid var på annandag jul – och på hemmaisen har "Lakers" tagit 50 av sina 72 poäng.

Och till slut erkände också Hallam att han var nöjd efter segern.

– Jag njuter, men jag kan inte stå här i tv och smacka belåtet, sade han.

"För dåligt av oss"

Någon njutning fanns det däremot inte utrymme för hos Örebros tränare Niklas Eriksson efter raset i slutperioden. Han var besviken över hur spelarna gav bort pucken vid ett par av Växjömålen.

– Vi gör två bra perioder i Växjö, fram till början av tredje är det en jämn hockeymatch. Att det sedan slutar 6–2 är lite märkligt, sade han till C More och fortsatte:

– Det är för dåligt av oss. Vi vet vilket lag vi möter och vilken form de är i. Då gäller det att spela lite snålare i tredje perioden.

Örebro är kvar på femte plats i SHL-tabellen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons