Sport

Gustav Hansson får bida sin tid

Tennis Artikeln publicerades
Gustav Hansson finns med i truppen, men kommer inte spela mot Israel.
Foto: Marcus Palmgren
Gustav Hansson finns med i truppen, men kommer inte spela mot Israel.

Sverigeettan Mikael Ymer, rankad 106 i världen, tar som väntat hand om den första singelmatchen i ­Davis Cup-mötet med Israel i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Han ställs mot 395-rankade Edan Leshem.

Markus Eriksson, 280 på rankningen, spelar fredagens andrasingel där han möter Dudu Sela, rankad 146:a.

”Mikael har spelat bra hela året och har dessutom spel­at jättebra på träning, så det kändes som ett lätt val. Markus har också ett väldigt bra år bakom sig. Vi har två killar till som var aktuella för singeln, men efter lite fundering så ­fattade vi det här beslutet”, säger Davis Cup-kapten ­Johan Hedsberg efter lottningen.

I lördagens dubbel ställer Sverige, som i matchen måste klara sig utan skadade Elias Ymer, upp med Markus Eriksson och André Göransson.

Gustav Hansson får därmed följa matchen från sidan om planen och stötta lagkamraterna från bänken i kampen om en plats bland de allra främsta nationerna kommande säsong.

Vid seger mot Israel väntar en kvalmatch i mars där en plats i Davis Cups nya världsfinal i Madrid i november 2020 står på spel. (TT/Blekingesport)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.