Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bosse Johnsson: Grattis Blekinge – i höst sänder vi hockeyettan: ”Diamant i vårt utbud”

Nu kan vi äntligen berätta.
Blekinge Läns Tidning och Sydöstran är med i den stora live-tv-satsning som gör att vi kan sända KHK:s, Mörrums och Krifs alla matcher i hockeyettan i höst och vinter.
Bosse JohnssonSkicka e-post
Ishockey • Publicerad 23 augusti 2023 • Uppdaterad tisdag 10:46
Bosse Johnsson
Detta är en personligt skriven text i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi sänder alla hockeyettan-matcher med Karlskrona HK, Krif Hockey, Mörrums GoIS IK i heta hockeyettan södra.
Vi sänder alla hockeyettan-matcher med Karlskrona HK, Krif Hockey, Mörrums GoIS IK i heta hockeyettan södra.Foto: Montage

Det har varit på gång länge och diskussioner har förts under över ett halvår, men in i det sista har det varit hysch-hysch, även innanför tidningshusets väggar, eftersom det är så många olika parter som varit inblandade i den här affären.

Men nu är det färdigt att berätta.

Annons

Vår tidningskoncern Gota Media, där BLT och Sydöstran ingår, har i samarbete med koncernerna Bonnier och NTM köpt rättigheterna att livesända hockeyettan.

Jag säger grattis Blekinge!

Jag och vi på tidningen vet hur stort hockeyintresset är i länet och för våra tre hockeyettanlag, Karlskrona HK, Mörrums Gois IK och Krif Hockey.

Vi har sedan flera år tillbaka gjort en medveten och strategisk satsning på livesänd sport eftersom vi sett att det intresserar er läsare och tittare.

Vi sänder mest fotboll, från division 2 ned till division 6, men vi har även sänt och kommer att sända innebandy, nu till och med på allsvensk nivå, handboll, hästhoppning, agility, folkrace, presskonferenser och sporadiska matcher i hockey.

Nu är det så häftigt att vi kan erbjuda en hel säsongs livesändningar med det som, i paritet med Mjällby AIF, lockar våra sportläsare allra mest. Hockeyettan med KHK, Krif och Goiset.

Extra kul är att lilla Blekinge har tre lag med i den här heta serien.

Barometerns sportchef Lasse Hansson är även livesportansvarig i Gota Media. Han säger så här om satsningen:

– Det här blir en diamant i vårt utbud av livesänd sport, då det handlar om lag som drar mycket publik och som våra läsare och tittare vill veta allt om.

Och under säsongen kommer vi kontinuerligt utöver livesändningarna, att bjuda er läsare på hockeystudios och hockeypoddar med expert Björn Skarpsvärd som ankare.

Annons

– Jag ser fram emot en jäkligt häftig säsong, där jag får möjlighet att grotta ned mig ännu mer i den lokala hockeyn, säger Skarpsvärd.

Hockeyettans vd Jens Israelsson:

– Vi inledde vårt samarbete redan förra säsongen och vi har tillsammans jobbat hårt för att utveckla och utöka det, vilket vi nu har lyckats med. Nu når hockeyettan ut såväl till den nationella som den lokala publiken, vilket är en kombination som passar vår liga perfekt.

För att kunna se livematcher på BLT och Sydöstran behöver du någon av abonnemangen Digital Plus, Helg eller Komplett.

Fotnot: Vi kommer inte producera sändningarna själva utan får tv-signal direkt från hockeyettan.

”Jag ser fram emot en jäkligt häftig säsong, där jag får möjlighet att grotta ned mig ännu mer i den lokala hockeyn.”
Björn Skarpsvärd
Annons
Annons
Annons
Annons