Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Galaxy fördömer spelarfruns rasistiska inlägg

Fotboll • Publicerad 4 juni 2020
LA Galaxys Aleksandar Katai har hamnat i blåsväder för fruns rasitiska inlägg på Instagram. Arkivbild.
LA Galaxys Aleksandar Katai har hamnat i blåsväder för fruns rasitiska inlägg på Instagram. Arkivbild.Foto: Alex Gallardo/AP/TT

MLS-klubben LA Galaxy reagerade starkt på den serbiske mittfältaren Aleksandar Katais frus rasistiska inlägg på Instagram och krävde att de omedelbart togs bort.

I de nu borttagna inläggen hånade kvinnan Black Lives Matter-rörelsen och krävde våld mot människor som protesterar mot polisvåldet efter George Floyds död.

Annons

"LA Galaxy fördömer kraftfullt inläggen i sociala medier och krävde att de omedelbart togs bort. LA Galaxy är emot all form av rasism, inklusive att ta till våld, eller förringa, försöken att uppnå rasjämlikhet", uppger klubben i uttalande.

"Nu är det dags att fundera över vår roll i kampen mot rasism i samhället."

Aleksandar Katai ber på Instagram om ursäkt för sin frus "oacceptabla" inlägg, och säger att han inte delar åsikterna och inte tolererar dem i familjen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons