1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Frölunda vidare: "Läget passar oss superbra"

Frölunda vann den avgörande åttondelsfinalen mot Djurgården med 4–0, och går vidare till SHL-kvartsfinal mot Rögle.
Ishockey • Publicerad 8 april 2021
Christoffer Ehn (i mitten) gratuleras av Johan Sundström (28) och Patrik Carlsson (72) efter sitt 1–0-mål för Frölunda i den avgörande åttondelsfinalen,
Christoffer Ehn (i mitten) gratuleras av Johan Sundström (28) och Patrik Carlsson (72) efter sitt 1–0-mål för Frölunda i den avgörande åttondelsfinalen,Foto: Björn Larsson Rosvall /TT
Robert Ohlsson kritiserade arbetsetiken i laget efter sin sista match som tränare i Djurgården.
Robert Ohlsson kritiserade arbetsetiken i laget efter sin sista match som tränare i Djurgården.Foto: Björn Larsson Rosvall /TT

I onsdags hade Christoffer Ehn ett friläge för att kvittera Djurgårdens tidiga ledning. Men Mantas Armalis i målet räddade, och Djurgården vann med hela 7–2.

Nu blev det annorlunda. Ehn gjorde 1–0 i den avgörande matchens andra period, med ett skott ur dålig vinkel som Armalis kanske borde ha kunnat stoppa. Målskytten berömde Johan Sundström, som fanns i skottlinjen för styrning men inte rörde pucken.

Första målet viktigt

Jan Mursak gjorde 2–0 i början av tredje perioden. De två sista målen kom i öppen kasse. Frölunda var det bästa laget.

– Revanschlusta och kanske lite frustration gjorde att vi verkligen var på tårna. Jag tycker att vi gör en riktigt bra, komplett match idag, säger Christoffer Ehn.

– Första målet är viktigt. Det är väl där som vi haft lite strul. När vi har släppt första och hamnar i jaga-läget, så kanske vi inte behåller det tålamodet vi behöver.

Frölundamålvakten Johan Mattsson, som blev utbytt i 2–7-förlusten, tog revansch med att hålla nollan på torsdagen. Han ser också fram mot kvartsfinalen.

– Det brukar vara rätt bra, roliga matcher mot Rögle, säger Mattsson.

I Djurgården tackar tränaren Robert Ohlsson för sig efter fem säsonger. I början av mars blev det känt att han inte kommer att leda laget nästa år. Finalserien 2019, mot just Frölunda, blev höjdpunkten under Ohlssons tid i Stockholmslaget.

– Frölundas jävlar anamma och arbetsetik blir lite för tufft för oss i det långa loppet, säger Robert Ohlsson efter de tre matcherna i åttondelsfinalen.

Ohlsson kritisk

Just där har också Djurgårdens största problem funnits denna säsong, tycker tränaren.

– Arbetsetiken måste upp i Djurgården i kombination med att spela ishockey och dominera matchbilden. Det gör man genom att flytta sig in i anfallszon och bita sig fast där. Jag tycker inte att jag har fått ut det jag hade velat fått av min grupp, säger Robert Ohlsson.

Fakta: SM-kvartsfinaler

Här är lagen som möts i SM-kvartsfinalerna (placering i SHL-tabellen inom parentes):

Spelas i bäst av sju matcher.

Växjö (1) – Färjestad (8)

Matchserien startar på lördag.

Rögle (2) – Frölunda (7)

Matchserien startar på lördag.

Leksand (3) – Örebro (6)

Matchserien startar på söndag.

Skellefteå (4) – Luleå (5)

Matchserien startar på söndag.

Källa: Svenska ishockeyförbundet

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.