Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Franska mästerskapen-vinnare jobbar i matbutik

För ett år sedan stod Kevin Krawietz som segrare i Franska mästerskapens dubbelturnering.
I dag, på grund av coronapandemin, jobbar tennisproffset i matbutik.
Det har han inte det minsta emot.
Tennis • Publicerad 27 april 2020
Kevin Krawietz (vänster) såg coronapandemin som en möjlighet att prova på "ett vanligt jobb". Arkivbild.
Kevin Krawietz (vänster) såg coronapandemin som en möjlighet att prova på "ett vanligt jobb". Arkivbild.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

München-baserade Krawietz säger till Der Spiegel att han velat testa på "ett vanligt jobb", och att coronapandemin gjort det möjligt.

Sedan några veckor tillbaka jobbar han i en lokal lågprisbutik.

Annons

– Jag plockar varor, ser till att det är påfyllt ordentligt med korv och ost och sorterar ut de tomma lådorna, säger han.

Uppskattar tennisen mer

Som proffs har Krawietz ett särskilt tillstånd att träna tre till fyra gånger i veckan i en lokal tennishall under coronarestriktionerna som råder i Tyskland. Men när han inte tränar är han alltså i matbutiken.

– Förra veckan jobbade jag med säkerheten vid ingången och sprayade kundvagnar med desinfektionsmedel.

Erfarenheten har gjort att han uppskattar sin karriär som tennisproffs mer, säger Krawietz.

– Mina kollegor är ibland i butiken från halv sex för att fylla hyllorna. Jag, å andra sidan, har haft lyxen att kunna förvandla min hobby till mitt yrke, säger 28-åringen.

All professionell tennis är stoppad fram till tidigast den 13 juli och flera lägre rankade tennisspelare har vittnat om en tuff tid ekonomiskt.

Stöttar Djokovics initiativ

Krawietz, som slog igenom i fjol när han vann Franska mästerskapen i dubbel tillsammans med Andreas Mies, säger att han också fått kämpa ekonomiskt innan genombrottet, och att han under några år slutade på minus.

Han stöttar Novak Djokovics senaste upprop som fått WTA- och ATP-touren att inrätta en stödfond för de lägre rankande spelarna under coronakrisen.

– Men oavsett vore det bra om vi, oberoende av coronaviruset, skulle kunna göra det möjligt att tjäna bra på sporten även om man inte är topp-100, säger Krawietz.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons