Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollsspelare misshandlade domare – hittad död

En 24 år gammal fotbollsspelare har hittats död i Argentina.
Detta kort efter att han åtalats för försök till mord på grund av en våldsam misshandel mot en domare. Enligt spelarens änka tog han livet av sig.
Fotboll • Publicerad 18 juli 2023
En 24 år gammal fotbollsspelare har hittats död i Argentina. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Under måndagen spreds en video när en domare misshandlades brutalt på. Incidenten inträffade i lördags i en amatörturnering.

Spelaren slog ner domaren och, medan han låg på marken, sparkade han honom medvetslös.

Annons

– Sanningen är att jag var i ett dåligt tillstånd, jag erkänner det. Det var de där fem minuterna när jag inte kunde kontrollera mig själv, och jag reagerade på det sättet mot domaren. Den enda förklaring jag kan ge är att jag var arg. Domaren hjälpte inte; från start var alla domslut till deras fördel, sade spelaren till argentinska Canal 9 några timmar innan han hittades död.

Spelaren åtalades för "grovt mordförsök i samband med ett sportevenemang". Ett brott som enligt åklagaren ger ett straff på 10–15 års fängelse.

Argentinsk polis har inte angett dödsorsaken. Enligt spelarens änka tog spelaren sitt eget liv.

– I ljudmeddelandet han skickade till mig för att säga adjö, sa han till mig: "Ta hand om våra barn" och "jag föredrar att alla lider på en gång istället för att ni ser mig lida varje dag i fängelset", säger hon till lokala medier.

Den avlidne fotbollsspelaren var far till två barn under 2 år.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons