Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fotbollsfansen tillbaka i Ungern

Fotboll • Publicerad 31 maj 2020
Varannan rad, var fjärde stol – på det viset har Ungern fått tillbaka fotbollsfansen till matcherna.
Varannan rad, var fjärde stol – på det viset har Ungern fått tillbaka fotbollsfansen till matcherna.Foto: Zsolt Czegledi

Bundesliga-matcher spelas inför tomma läktare. Samma plan finns kring allsvenskan, Premier League, La Liga... Men i Ungern är fotbollsfansen tillbaka på arenorna sedan coronaavbrottet i mars. Men förbundet har strikta riktlinjer kring hur åskådarna ska placeras: varannan rad, var fjärde stol – det är vad som gäller.

– Vi kommer att hålla oss till reglerna, för annars kan matcherna stängas igen, säger Richard Kovacs som i lördags såg hemmalaget Diosgyori säkra tre poäng via en 1–0-seger i toppmötet hemma med Mezokovesd.

Under helgen har landet lättat på restriktionerna och i Budapest har bland annat barer och restauranger fått klartecken att öppna igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons