Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortsatt mållösa – efter 270 minuter

Förvisso kom första poängen borta mot Örebro.
Men Östersund har ännu inte gjort något mål i årets allsvenska.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2020

ÖFK fick en tuff start på årets allsvenska efter att krislaget åkt på två raka 0–2-förluster mot Hammarby och Sirius. Men på söndagskvällen tog i varje fall Östersund säsongens första poäng på en ödslig Behrn arena – samtidigt som ÖFK:s målnolla består.

Simon Kroon missade stora delar av förra säsongen på grund av skada. Men i år är han en av nyckelspelarna med stort ansvar för Östersunds offensiv – och han hade bästa chansen att spräcka ÖFK:s målnolla mot Örebro.

Annons

– Ännu en match utan mål. Men jag tycker att vi är nära i dag. Han gjorde en bra räddning (Oscar Jansson) på mitt skott som jag var säker på skulle gå in.

Matchen på Närkeslättens soldränkta konstgräs var mest ett ställningskrig - utan särskilt högt tempo och det var få avslut i båda riktningarna.

"Tråkigaste matchen jag spelat"

Örebros Robin Book, som firade sitt livs första allsvenska mål i onsdags mot Djurgården, var närmast nätkänning för hemmalaget i första halvleken. Efter drygt 20 minuter skickade Jack Lahne iväg ett inspel till Book som direktsköt på volley, men målvakten Aly Keita styrde undan.

Kort därefter hade Simon Kroon matchens hetaste läge då han vred, vände och sköt från snäv vinkel – men överlistade alltså inte målvakten Oscar Jansson.

– Jag får den på kanten. Sen så dribblar jag bort en spelare och får till ett avslut mot bortre. Men deras målvakt får en fin hand på den. Jag tycker alltid han gör bra matcher mot oss.

TT: Varför lyckas ni inte spräcka den där målnollan?

– Det är lite olika saker... Det är den där sist kvalitén... Vi behöver ha lite mer folk framåt, det är svårt när vi kommer tre mot sex, eller tre mot sju. Vi behöver få med mer folk framåt så att vi har lite fler alternativ, så det blir lite svårare för motståndarna att förutse var vi ska gå med bollen… Än att jag och i dag var det Attah (Jordan Attah Kadiri), ska lösa det mot fem spelare, det blir lite svårt…

Örebros stjärnförvärv och hemvändare Nahir Besara var märkbart besviken efter matchen:

– Bland de tråkigaste matcher jag har spelat. Så dåligt tempo, så lågt tempo, man gick nästan hela matchen... Det var bra att ni inte somnade, sade Besara till Dplay.

– Vi kan inte ta med oss någonting från det här. En riktigt dålig fotbollsmatch.

– De drog ner på tempot, jag tror att Östersund var nöjda och gick för kryss.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons