Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortsatt mållösa – efter 270 minuter

Borta mot Örebro kom första poängen efter 0–0 på Behrn arena.
Men Östersund har ännu inte gjort något mål i årets allsvenska.
Fotboll • Publicerad 21 juni 2020

ÖFK fick en tuff start på årets allsvenska efter att krislaget åkt på två raka 0–2-förluster mot Hammarby och Sirius. På söndagskvällen tog i varje fall laget säsongens första poäng på en ödslig Behrn arena – men ÖFK har alltså ännu inte lyckats spräcka målnollan.

Matchen på Närkeslättens soldränkta konstgräs började i ett ganska lågt tempo och det var få avslut i båda riktningarna.

Annons

Örebros Robin Book, som firade sitt livs första allsvenska mål i onsdags mot Djurgården, var närmast nätkänning i första halvleken. Efter drygt 20 minuter skickade Jack Lahne iväg ett inspel till Book som direktsköt på volley, men målvakten Aly Keita styrde undan.

– Passningen är lite hård så jag får slänga mig där. Jag försökte bara få träff på bollen, sade Robin Book i Dplay efter första halvleken.

"Tror de var nöjda"

Men Örebros mittfältsförvärv från Varberg – som var en av superettans bästa spelare förra årets med sina sex mål och sju assist – var inte särskilt nöjd med första halvleken.

– Det går för långsamt därute tycker jag. När vi får mer fart på bollen så skapar vi i varje fall lite mer, sade Book.

Kort därefter hade Östersunds Simon Kroon ett bra läge då han vred, vände och sköt från snäv vinkel – men överlistade inte målvakten Oscar Jansson.

Det var även få riktigt bra målchanser i andra halvleken. Efter en dryg timme var dock Rewan Amin nära att spräcka Östersunds målnolla efter ett tungt avslut – men Örebromålvakten gjorde en ny fin räddning. Därefter hände inte speciellt mycket i chansväg.

– Vi kan inte ta med oss någonting från den här matchen. Det var en riktigt dålig fotbollsmatch, säger Örebros Nahir Besara till Dplay direkt efter matchen.

– De drog ner på tempot, jag tror att Östersund var nöjda och gick först kryss, tillägger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons